foto

Victorinox

'Victorinox is (samen met Wenger) het enige merk dat zich de officiële Zwitsere Officiersmessen mag noemen. Toen Karl Eisener in 1884 terugkeerde in Zwitserland na een gedegen opleiding als messensmid, startte hij in Ibach zijn eigen messenmakerij. Sinds in 1891 de eerste levering plaatsvond aan het Zwitsers leger en in 1897 het officiersmes werd ontwikkeld is Victorinox inmiddels uitgegroeid tot de grootste (zak)messenfabrikant van Europa. Het bedrijf heeft de naam Victorinox overigens pas sinds 1921, als samentrekking van Victoria (de moeder van Eisener) en INOX, het internationale teken voor roestvrij staal.'

Victorinox: de voordelen op een rijtje

  • Victorinox gebruikt anodisch geoxydeerde montageplaten, bestaande uit een aluminium legering welke de messen lichter maken in gewicht.
  • Voor de verschillende delen van de Victorinox messen worden staalsoorten met verschillende hardheden gebruikt (mes RC56 en kurketrekker bijvoorbeeld RC49).
  • De kwaliteit en garantie van Victorinox zijn gebaseerd op de ervaringen die het bedrijf heeft opgedaan in meer dan een eeuw van messensmeden.

Victorinox: enkele modellen

SwissTool
SwissTool
de multi-tool versie van Victorinox
Cybertool
Cybertool
speciaal voor computer-klussers
SwissChamp
SwissChamp
het absolute topmodel met de meeste functies

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }