Home » Materialen » Materiaal-besprekingen
One2Track Connect NEO GPS-horloge voor kinderen
Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 26-03-2023, 09:35
De One2Track Connect NEO is een GPS-horloge voor kinderen, maar tegelijkertijd ook (of misschien wel vooral) voor hun ouders. Met dit hoteloge kun je als ouder immers altijd weten waar je kind zich bevindt en indien nodig ook contact met ze opnemen. Het horloge heeft namelijk niet alleen een ingebouwde GPS-tracker, maar is tevens voorzien van features als (video)bellen en ingebouwde camera.
Geruststelling voor ouders
De One2Track Connect NEO is vooral bedoeld voor jongere kinderen. Ik heb het horloge uitgetest samen met mijn 14-jarige zoon, maar die is er eigenlijk al te oud voor naar mijn idee. Hij droeg het horloge onder andere naar school, maar ook bijvoorbeeld tijdens een excursie waarbij de klas ging oefenen voor de Camino de Santiago. Op dag kon ik goed zien hoe een dergelijke tracker een geruststelling kan zijn voor ouders: je kunt precies de gangen nagaan, ook als het horloge eventueel geen GPS-signaal kan vinden.
Bellen met vooringestelde contacten
Een erg mooi feature van de ingebouwde telefoon is dat je enkel kunt worden gebeld door of bellen met vooraf ingestelde contacten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een wildvreemde spontaan het horloge van je kind gaat bellen. En het maakt het bellen door het kind zelf ook een stuk makkelijker: pa, ma of grootouder in de contactlijst kiezen, aanklikken en het kind heeft contact. Dat geldt niet alleen voor gewoon bellen, maar bijvoorbeeld ook voor het videobellen.
Veilige zones
Als (gezonde) ouder ga je natuurlijk niet steeds op de app op je eigen telefoon kijken waar je kind zich op elk moment bevindt. Dankzij de mogelijkheid tot het instellen van een veilige zone hoeft dat ook helemaal niet. Een perfect voorbeeld van een veilige zone is een camping: je stelt in dat het kind het terrein van de camping niet mag verlaten zonder dat de app je een zeer duidelijk signaal geeft. Op die manier kun je een jong kind dus gewoon over de camping laten fietsen, omdat je weet dat je direct een signaal ontvangt als hij of zij te ver weg van de tent raakt. En mocht dat zo zijn, dan kun je middels de app niet alleen een alarm ontvangen, maar ook direct in Google maps zien waar je naartoe moet om bij je kind te geraken. Of hem/haar gewoon even (video)bellen om te vragen of alles goed is.
Zeer uitgebreide app: One2track
De eerdergenoemde One2track app is gratis te downloaden en fungeert als het controle-centrum van het horloge (of meerdere horloges). Je kunt er alles mee instellen op het horloge, nagaan waar het kind is, contact opnemen, een berichtje sturen of eventueel de geschiedenis van de bewegingen nagaan. Ook kun je met de app precies zien of de batterij van het horloge nog wel vol genoeg is en of dat je bijvoorbeeld saldo moet bijvullen op de SIM-card die in het horloge zit. Het verbruik van het saldo vond ik overigens verbazingwekkend laag. Ik had verwacht dat dat vrij snel zou gaan, maar dat viel ontzettend mee. Met het vooraf al geplaatste saldo van anderhalve euro van de fabrikant heb je ruim voldoende om het horloge uit te proberen en bijvoorbeeld een paar dagen te tracken, fotos te maken en te videobellen.
Leuke extra's voor het kind
De One2Track Connect NEO beschikt naast de genoemde track- en belfuncties ook over enkele leuke extras die het kind kan gebruiken. Zo is er een stappenteller aan te zetten, welke het kind kan aanzetten om bewust een flink aantal stappen per dag te maken. Ook is er de mogelijkheid om de weersvoorspelling te volgen en dus te zien wat voor weer het gaat worden.
Ook te gebruiken in het buitenland
Niet onbelangrijk (en in mijn geval helemaal praktisch): de GPS-horloges van One2Track zijn ook gewoon in het buitenland te gebruiken. Ikzelf heb het horloge in Spanje uitgeprobeerd en dat gaf geen problemen. Je moet het horloge even de tijd geven om zich aan te melden bij het GSM-netwerk, maar dat is met een GPS ook zo. Dus ook op de camping in Frankrijk of Spanje kun je met een gerust hart je kunt de (gecontroleerde) vrijheid geven.
En de privacy dan?
Bij GPS-trackers hoort natuurlijk de discussie over de privacy. Je maakt immers inbreuk op de privacy van het kind als je continu exact kunt zien waar hij of zij is of is geweest. Mijn persoonlijke mening is dat je een GPS-tracker op een gezonde manier moet gebruiken. Dus niet steeds alles nagaan en het kind vragen waarom hij of zij daar en daar was. Juist door ze de gecontroleerde vrijheid te geven, laat je aan het kind zien dat je ze vertrouwt, terwijl je zelf gerustgesteld bent voor het geval je snel contact met ze wilt opnemen of wilt weten waar ze zijn. Bovendien leert een kind zo, naar mijn persoonlijk mening, ook veel beter grenzen verlengen binnen de grenzen die er door de ouder worden gesteld. Veel ouders willen juist continu zicht op hun kind hebben, maar door ze de vrijheid te geven leren ze naar mijn idee hun eigen boontjes te doppen en niet direct altijd naar hun ouder(s) te kijken.
Pluspunten
- Biedt veel features
- Robuust gebouwd
- Erg goede (gratis) app
Minpunten
- Bij verkeerd gebruik: inbreuk privacy
Meer foto's bij deze materiaalbespreking
Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...
Meer informatie?
Voor meer informatie: https://www.one2track.nl/
Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:
- Bespreking van Suunto Vertical outdoor-horloge (02-12-2023, 05:49)
- Bespreking van Garmin Instinct Solar (17-01-2022, 01:52)
- Bespreking van Techtrail Altis ti (28-04-2008, 06:19)
- Bespreking van Suunto Vector (22-10-2007, 13:45)
- Bespreking van Traser P6500 type 6 (01-08-2007, 10:46)
Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome:
- Bespreking van ENO TravelNest Hammock en Straps Combo (21-10-2024, 13:47)
- Bespreking van Fjällräven Keb Agile Winter Trousers (20-10-2024, 10:20)
- Bespreking van BACH Shield 26L dagrugzak (30-09-2024, 14:46)
- Bespreking van Helly Hansen Men's Kabru wandelschoenen (29-08-2024, 13:22)
- Bespreking van TravelSafe Dry Bags (28-08-2024, 15:43)