Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Aqua2go Pro

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 04-12-2021, 04:21

Aqua2go Pro

Een beetje gekke review deze keer. Niet direct een stukje outdoorspul wat je zo in de rugzak mee neemt. Maar na jaren tevreden gebruik toch wel echt een bijna onmisbaar stukje gereedschap voor van alles en nog wat wat vies is.

Waarom een mobiele 'druk'reiniger?

Als buiten-mens hebben wij toch vrij regelmatig dat onze spullen wat vies zijn, voordat deze weer mee naar binnen mogen is het wel fijn om de boel schoon te spuiten. Nu wonen wij zo dat wij geen water of elektra aansluiting buiten hebben. Dus een traditionele drukreiniger gaat het hem dan niet worden. Verder is de te hoge druk van deze reinigers vaak de boosdoener dat bv de lagers van je draaiende delen van bv je fiets vol met water staan en in de kortste keren verrot draaien.

Deze 'druk'reiniger van Auqua2go lost feitelijk al deze bezwaren voor ons in een keer op. Dit is een watertank met een inhoud van 20 liter met een eigen pomp met een accu die een niet te grote druk geeft op de straal.

Zojuist de twee fietsen maar eens goed schoongespoten nadat we terug waren van een tripje door het mooie Limburg waar toch wel erg veel loss aan de fietsen blijft hangen in dit natte seizoen. Een beetje overmoedig had ik de tank volledig vol gegooid maar ondanks dat de fietsen aardig bruin waren was een halve tank wel voldoende geweest..

Gebruiksgemak

De Pro versie bestaat uit 4 delen grofweg gezegd. De tank is het grootste deel, hierin kun je 20 liter water kwijt, dit is normaal koud water maar je kunt m ook vullen met warm water. Op deze tank sluit je de losse pomp unit aan, deze kan op een volle accu 30 minuten draaien, of je sluit deze aan op de 12V aansluiting in de auto. Op deze pomp bevestig je een zaklamp die is voorzien van een sigaretten plug die de pomp van stroom voorziet, deze unit kun je los gebruiken als zaklamp of als powerbank (maar dat heb ik nog nooit gedaan) en er zit een 18650 cell in met 2200 mah. Op de pomp zitten 3 aanslutingen, een voor de aansluiting op de tank, een voor de kleinere aansluiting van de slag en een voor het 12V snoer.

Het handige van deze pro versie tov de goedkopere variant is dat je de pomp ook los van de tank kunt gebruiken. Dus als je een water bron hebt kun je deze pomp gebruiken. Ook zou je deze pomp kunnen gebruiken als dompelpomp om water weg te krijgen uit plekken waar je dat niet wilt hebben. Er past op de grote koppeling nl een standaard 'Gardena' koppeling.

Standaard zit er bij deze versie een 6m slang, het standaard pistool met instelbare waterstraal, een borstel en douchekop voor op het pistool, een lader om de zaklamp/powerbak op te laden en een 12V snoer. Zelf gebruik ik ondertussen een pistool waarop ook een kleine flacon met sop geschroefd kan worden, met een knopje kun je instellen hoeveel sop er gegenereerd wordt of dat je alleen gewoon water wilt gebruiken. De straal met sop zet ik iets meer verneveld maar voor het meeste afspuitwerk staat deze op de meest compacte en krachtige straal. Opgave is dat er tot 10 bar uit zou kunnen komen maar dat zal zeker niet gehaald worden, zit ergens tegen de 5 bar aan denk ik. Meer dan genoeg om de meeste vuiligheid los te krijgen. Met de borstel en wat sop zou je ook de wagen kunnen wassen en met een tank met warm water kun je met de douchekop een half uur onder een warme douche gaan staan. Maar eerlijk is eerlijk, gewoon na een modder rit de fiets eenvoudig afspuiten is wel erg fijn.

Ondanks dat het geheel niet heel compact is past deze reiniger zeker zo in de wagen, dus ook zeker handig als je ergens een rondje gaat mountain biken of als je je sneeuwspullen wilt afspuiten na een rondje op de sneeuwschoenen of latten.

Conclusie

Na jaren gebruik blijft dit toch een van de meest eenvoudige apparaten die ik snel pak om de fiets, een tent of iets anders wat modderig of vies is af te spuiten, makkelijk in gebruik niet te lomp en ondanks dat het allemaal een beetje plastic-fantastic aanvoelt toch serieus degelijk blijkt te zijn. Deze Aqua2go heb ik al weer jaren, in die tijd waren er nog geen alternatieven van bv karcher of bosch die draagbaar zijn met een watertank, maar ik ben zeer tevreden met deze reniger. De slang is lang zat, de druk prima, met het pistool wordt alles goed schoon en met de losse pomp al eens een put leeg getrokken. Bij deze set komen ook wat losse oringen, een reserve koppeling etc, maar deze gelukkig nog niet nodig gehad. Ook de levensduur van de accu is meer dan prima.

Pluspunten

  • Echt mobiel, met watertank en accu
  • Losse pomp met accu, dus ook los te gebruiken
  • Waterdruk niet te laag en zeker niet te hoog
  • Veel losse accessoires waarmee je de inzet nog breder maakt

Minpunten

  • Als de tank vol is redelijk zwaar
  • Batterij in de accu is niet eenvoudig te vervangen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.aqua2go.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: