Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Fjällräven Skogsö Padded Jacket M

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 26-12-2020, 13:45

Fjällräven Skogsö Padded Jacket M

Het Skogsö Padded Jacket van Fjällräven is een gevoerde buitensportjas die je de hele winter door kunt dragen, niet alleen tijdens je wandelingen in het bos of de bergen, maar ook gewoon in het park of op weg naar je werk. Het is dan ook geen jack dat speciaal is gericht op zeer actief buitensporten, maar juist op rustig genieten van de natuur, zonder dat je het koud krijgt natuurlijk.

Lifestyle jack voor buitensporters

Bij het Skogsö Padded Jacket moet je niet denken aan een jack dat bijzonder goed ademend is en strak tegen je lichaam is gesneden, maar juist een jack dat is gemaakt om te genieten van de buitenlucht op een wat rustigere manier. Bij dit jack ligt de nadruk duidelijk niet zozeer op ademend vermogen, maar juist op het buiten houden van weer en wind en het vasthouden van de warmte op je lichaam. Dat wil overigens niet zeggen dat het gebruikte materiaal niet ademt of dat je direct natte plekken op je rug kunt verwachten. Verre van dat: het jack is juist uiterst comfortabel en houdt je heerlijk warm tijdens de barre weersomstandigheden van de winter. Dat het er bovendien ook nog eens zeer goed uit ziet, ook voor dagelijks gebruik, is een absoluut pluspunt aan het jack.

G-1000 en G-Loft Supreme

De buitenkant van het jack is voorzien van het bekende G-1000 van Fjällräven, een combinatie van polyester en katoen welke goede ademende eigenschappen heeft, de wind goed kan tegenhouden en bovendien ook redelijk goed waterafstotend is. Het waterafstotende vermogen van het materiaal kun je zoals altijd met Greenland Wax verhogen als dat nodig mocht blijken voor het gebruik.

De voering van het jack bestaat uit G-Loft Supreme, een synthetische vulling die licht van gewicht is en een zeer goed warmte-isolerend vermogen heeft. Bijkomend voordeel van het materiaal is dat het ook nog in eventuele vochtige toestand blijft isoleren.

Alle features voor extra comfort

Fjällräven heeft het Skogsö Padded Jacket zo'n beetje met alle features uitgerust die zorgen voor extra comfort. Zo is er allereerst de grote capuchon, die tevens gevoerd is. Deze kan zowel aan de zijkant als aan de achterkant worden afgesteld, zodat hij ook tijdens tegenwind bijvoorbeeld goed op het hoofd blijft zitten. De kraag kun je tot ver over de kin sluiten, de kans dat je daarlangs warmte verliest is dan ook minimaal. Hetzelfde geldt voor de tweewegs-rits, welke is voorzien van een windbestendig stormflap die met drukknopen vast kunt zetten. Je houden kun je heerlijk opwarmen in de ruime steekzakken, terwijl het jack tevens is uitgerust met extra zakken op de borst en bij de rits.

Aan de binnenzijde zijn er daarnaast twee grote meshzakken geplaatst, deze zijn handig om bijvoorbeeld je muts of handschoenen in op te bergen, hoewel ik zelf gemerkt hebt dat ze ook prima dienstdoen voor een kleine thermosbeker of wat snacks.

Slim detail: binnen in één van de borstzakken zit een speciaal vak waar je ofwel je mobiele telefoon ofwel een bril in kunt opbergen. Zo zit deze altijd op dezelfde plek en dus makkelijk bereikbaar.

Conclusie

Ik heb de jas inmiddels enkele keren kunnen dragen onder redelijk erbarmelijke omstandigheden, variërend van een dag met stevige wind in -6 graden tot een fikse regenbui met sterke windstoten. In alle omstandigheden houdt het jack het bijzonder goed en heb ik het goed comfortabel kunnen kouden. Ook een dag in de sneeuw, waarbij het jack regelmatig werd getrakteerd op smeltende sneeuwplakken die van de boomtakken vielen, leverde geen enkel probleem op.

Met een gewicht van ruim 1100 gram is het jack zeker niet een lichtgewicht jack, maar dat neem ik gezien het comfort en de slijtvastheid van het materiaal voor lief.

Pluspunten

  • Ook voor dagelijsk gebruik
  • Zeer comfortabel in erbarmelijke omstandigheden
  • Zeer slijtvast materiaal

Minpunten

  • Niet erg licht van gewicht

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: