foto

In de kijker: Vaude Tour 30

De Tour 30 is een nieuwe dagrugzak van Vaude met een opbergruimte van 30 liter en een gewicht van net iets meer dan een kilo. Daarmee vormt de Tour 30 een welkome aanvulling op het toch al zo brede assortiment daypacks van dit Duitse merk.

Vaude Tour 30De Tour-serie bestaat uit verschillende maten, variërend van de kleine Tour 25 tot en met de dubbel zo grote Tour 50 met maar liefst 50 liter opbergruimte. De hier besproken Tour 30 vormt dus de middenmoot van de serie en is geschikt voor lange dagtochten, maar ook zomerse huttentochten waarbij niet al te veel bagage mee hoeft te worden genomen.

Bijzonder aan de Tour 30 is de toepassing van het door Vaude ontworpen Aeroflex systeem. Bij dit systeem wordt er gebruikt gemaakt van een sluiting waarmee de spanning van het op het rugpand gespannen mesh kunt instellen al naar gelang je wensen. Wandel je bijvoorbeeld met weinig bagage, dan kun je het mesh strakker spannen waardoor er meer luchtcirculatie ontstaat en je dus minder snel bezweet raakt. Heb je meer bagage, dan kun je er voorkiezen om het mesh juist minder strak te spannen zodat de rugzak dichter tegen je rug aan komt te liggen en dus stabieler blijft zitten.

Ook is de lengte van de schouderbanden eenvoudig aan te passen aan de wensen van de gebruiker: van S tot en met XL. Dit gebeurt met behulp van een Velcro-band waarmee je de banden verder of minder ver achter het mesh kunt trekken en zo dus korter of langer kunt laten worden voor wat betreft de lengte. Hierdoor is de Tour 30 gemakkelijk aan te passen aan nagenoeg elke ruglengte.

De Vaude Tour 30 is uitgerust met Aeroflex Easy Adjust en FLASH De schouderbanden zijn anatomisch gevormd en de borstgordel is in hoogte verstelbaar. In de rugzak zit standaard een waterdichte kaarthoes. Onder het topvak zit standaard een regenhoes met reflecterend logo opgeborgen.

Andere features die deze Tour 30 vrij compleet maken zijn onder andere het feit dat maar liefst 3 grote vakken zijn (topvak, hoofdvak en ondervak) plus aan beide zijden grote zijvakken waar met gemak een 1 liter drinkfles in kan worden opgeborgen. De verschillende straps zorgen ervoor dat je de pack goed compact kunt houden en bovendien is het vasthangen van pickel of wandelstokken erg gemakkelijk gemaakt door elastische koordjes. Net onder het topvak zit verder nog een fel oranje regenhoes (met reflecterend logo) opgeborgen en in het hoofdvak zit standaard een waterdichte kaartenhoes opgeborgen. In datzelfde hoofdvak is uiteraard een aparte ruimte voor je waterzak.

De schouderbanden van de Vaude Tour 30 zijn anatomisch gevormd en zullen daarom zeker door vrouwen gewaardeerd worden. In mei 2005 roemde het Duitse Outdoor Magazin de Tour 30 zelfs nog als een ideale pack voor vrouwen en kwam deze daypack met de maximum score van 5 sterren en een Kauftipp met het beste testresultaat.

De Tour 30 is gemaakt van PU gecoat 420D Polyamide met een kleine Diamond ripstop vorm tegen scheuren. Sommige delen zijn versterkt met PU gecoat 600D Polyester. De Vaude Tour 30 weegt ongeveer 1200 gram en is verkrijgbaar in de kleurencombinaties jean/light grey, red/offwhite en mocca/iceblue.

De verkoopprijs van de Vaude Tour 30 is EURO 92,50.

De Vaude Tour 30 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Vaude nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vaude Nederland in Hazerswoude-Dorp (0172-232338).

Voor meer informatie over Vaude in het algemeen kun je ook de site van Vaude zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }