foto

In de kijker: Vaude Jolly Comfort

Actieve ouders van kleine kinderen nemen de kids gewoon mee op hun hikes. Bijvoorbeeld in de Jolly Comfort van Vaude, welke door de Consumentenbond in september 2003 nog als beste koop werd gekozen onder rugdragers voor het maken van (lange) wandelingen. Saillant detail hierbij is dat de Jolly comfort als enige geteste rugdrager voor lange wandelingen het predikaat 'veilig' kreeg (een score 'goed' voor veiligheid).

Vaude Jolly ComfortDe Jolly Comfort is een rugdrager die geschikt is voor kinderen die (net) zelf kunnen zitten en niet langer zijn dan 1 meter of zwaarder dan 20 kilogram wegen. In het vrij ruime opbergvak kan behoorlijk wat worden meegenomen en het comfortabele draagsysteem en heupband zorgen ervoor dat de gebruiker (de ouder in dit geval) niet snel moe zal worden.

Bij het ontwerp van de Jolly Comfort is (zoals de naam al doet vermoeden) duidelijk goed nagedacht over de comfort voor het kind. Tijdens een uitgebreide proeftocht was de test-kandidaat voor dit artikel (Bruno, 9 maanden jong) dan ook behoorlijk in z'n schik tijdens de wandeling. Niet alleen kan de hoogte van de zitting worden versteld, maar ook de schouder-straps en de diepte van de zitting kunnen al naar gelang de grootte van het kind worden aangepast. Op die manier groeit de Jolly Comfort dan ook mee met het kind en dan ook meerdere jaren met plezier worden gebruikt.

De standaard meegeleverde zonnekap komt zeker in de zomer goed van pas. Het rugpand is gemakkelijk af te stellen in lengte, evenals de heupband en schouderstraps. Het uitklapbare frame zorgt voor een degelijke zitting om bijvoorbeeld eten te geven tijdens een pauze. De Vaude Jolly comfort werd in september 2003 door de Consumentenbond gekozen als beste koop.

Ook voor de ouder is de Jolly Comfort echter een comfortabele 'rugzak'. Het rugpand is te verstellen al naar gelang de lengte van de drager en ook de schouderbanden en heupband hebben voldoende verstel-mogelijkheden. De drager is gemakkelijk om te hangen en kan door een tweede ouder eventueel gemakkelijk worden overgenomen door gebruik te maken van beide til-lussen. Het frame is zo ontworpen dat de Jolly Comfort ook gemakkelijk kan worden neergezet. Groot voordeel hiervan is dat een ouder bijvoorbeeld tijdens het eten geven van de kleine de handen vrij heeft en niet al één hand/arm bezet heeft met het vasthouden van de kleine medewandelaar.

De Jolly Comfort wordt standaard behoorlijk compleet geleverd. Niet alleen vanwege de extra mogelijkheden die de drager zelf biedt, maar ook gezien de extra accessoires die er standaard bij geleverd worden. Zo zitten de zonnekap, de regenhoes en een matje om de luiers te verschonen standaard opgeborgen in het ruime opbergvak aan de achterkant van de drager. Eventuele extra accessoires als een extra hoofdsteun of spuugdoek kunnen los gekocht worden voor respectievelijk 11 en 6 Euro.

De Jolly Comfort is gemaakt van 300D Polyester Ripstop en 150D Mini Ripstop. Hij weegt nog geen 3 kilo.

De verkoopprijs van de Vaude Jolly Comfort is EURO 163,95.

De Vaude Jolly Comfort is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Vaude nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vaude Nederland in Hazerswoude-Dorp (0172-232338).

Voor meer informatie over Vaude in het algemeen kun je ook de site van Vaude zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 14-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]