foto

In de kijker: The North Face Varius Guide pant

Speciaal voor het hiken onder winterse omstandigheden is er de Varius Guide pant van The North Face. De broek maakt gebruik van 2-laags HyVent technologie, een low-cost PU-coating die zorgt voor een goede waterdichtheid in combinatie met goed ademend vermogen.

The North Face Varius Guide pantDoor toepassing van HyVent is de broek in vergelijking met broeken van veel andere merken een stuk goedkoper. Toch zijn er enkele features die dit een zeer goede broek maken voor je komende winterhike.

De 'bretels' zijn elastisch en middels Velcro eenvoudig te verstellen of zelfs volledig los te koppelen. Aan de binnenzijde van het achterwerk zit een dikke laag zachte stof tegen de kou voor het geval je op een koude ondergrond gaat zitten. En mocht je naar de wc moeten, dan heeft de broek een handigheid voor wat betreft de plaats van bretels: dropseat. Oftewel: je kunt je broek gemakkelijk laten zakken zonder eerst de bretels los te hoeven maken. Verder zitten er stevige YKK-ritsen over de volle beenlengte aan de buitenzijde van de broek. Hierdoor kun je 'm dus gemakkelijk over je schoenen aantrekken zonder dat je allerlei moeilijke capriolen hoeft uit te halen. Op je bovenbeen vind je tevens een (afsluitbare) zak om klein materiaal als een kaart of zonnecreme in op te bergen. Ook zijn er twee gewone broekzakken opgenomen, welke ook met risten worden afgesloten. Alle ritsen zijn voorzien van lange lusjes, zodat je ze gemakkelijk kunt openen en sluiten met je handschoenen aan.

Over de gehele lengte zitten er aan beide zijde stevige YKK-ritsen. Ingebouwde gamaschen beschermen je tegen het vocht van sneeuw en regen. De 'bretels' zijn elastisch, af te stellen middels Velcro en volledige afneembaar. De HyVent PU-coating is low-cost, waardoor de broek zeker prijstechnisch zeer interessant.

Verder naar beneden, aan de binnenkant van de onderbenen, zit er een verstevigde Cordura-buitenlaag om beschadiging te voorkomen tijdens het lopen. Aan de binnenzijde van de broek zijn 'interne gamaschen' opgenomen, welke je beschermen tegen de vochtige sneeuw. Deze sluiten zelf goed aan om je enkels door de elastische voering, maar tevens zijn aan de buitenkant hier Velcro-banden opgenomen om ook de buitenbroek goed aan te laten sluiten. Hierdoor kan er dus ook geen sneeuw je broek binnenkomen tijdens het lopen.

Het gemiddelde gewicht van de broek (is afhankelijk van de maat) is 800 gram en ze zijn er in twee verschillende kleuren: 'Graphite Grey' (zoals hier getoond) en 'Black'. Deze Men's versie is verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL, terwijl de Women's-versie verkrijgbaar is in de maten S, M en L. voor de liefhebbers zijn er overigens ook Varius Guide jackets.

De verkoopprijs van The North Face Varius Guide pant is EURO 165,00.

De The North Face Varius Guide pant is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die The North Face nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Voor meer informatie over The North Face in het algemeen kun je ook de site van The North Face zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot The North Face:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }