foto

In de kijker: The North Face Prophecy PacLite Jacket

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om gewicht te besparen tijdens hun tochten. Lichtere tenten, lichtere pannen en een lichtere rugzak zijn daarbij vaak zaken waaraan men meteen denkt. Op kleding valt echter ook behoorlijk in gewicht te besparen, zonder dat dit direct ten koste van het comfort gaat. Het Prophecy paclite jacket van The North Face is hier een goed voorbeeld van.

The North Face Prophecy PacLite JacketHet TNF Prophecy Paclite jacket is licht van gewicht (zeg maar gerust ultra-licht met z'n 412 gram), waterdicht, ademend, winddicht en uiterst klein te comprimeren om 'm zonder problemen in je (dag)rugzak mee te nemen. Eigenlijk dus een perfecte combinatie voor hikers die op zoek zijn naar een jack dat voldoet aan behoorlijk zware eisen en toch maar heel weinig ruimte en gewicht inneemt. Het gebruikte Paclite heeft dan inmiddels z'n diensten in de buitensport-wereld al bewezen.

Het Prophecy Paclite jacket is voorzien van een volledig in te stellen capuchon (zowel aan de zijkanten als achterop) en is (uiteraard) voorzien van ritsen onder de oksels. De borstzakken zijn bijzonder ruim en beiden meer dan genoeg plaats om een grote kaart in op te kunnen bergen. Ook tijdens het dragen van een rugzak zijn ze goed bereikbaar. Zowel bij de polsen als bij de heup kan het jack precies aansluitend worden gemaakt door Velcro (bij de polsen) en elastiek (bij de heup).

Verder is het Prophecy Paclite jacket voorzien van een handig zakje op de linker bovenarm waarin kleine zaken als een kompas, snoepjes of bijvoorbeeld stempelkaart (oriëntering) in kunnen worden opgeborgen. Voor extra comfort is er een zachte stoffen bescherming geplaatst bovenaan de rits, zodat bij gesloten rits de kin niet geïrriteerd raakt.

Gore-Tex Paclite garandeert een droog lichaam, ondanks dat het materiaal zo dun en licht van gewicht is. Op de linkerarm is een extra zakje geplaatst, makkelijk voor het opbergen van je kompas of stempelkaart bij bijvoorbeeld oriëntering. Bovenaan de rits is rekening gehouden met de kin, een zacht velourse afwerking voorkomt irritatie. Een groot voordeel van het Prohpecy Paclite jacket is dat je 'm erg klein kunt comprimeren en dus gemakkelijk mee kunt nemen.

Het The North Face Prophecy PacLite Jacket is verkrijgbaar in de kleuren Yam Orange/Nickel Grey, Indigo Blue en Black en in de maten S, M, L, XL en XXL. Voor de dames is er een apart dames-model, verkrijgbaar in de kleuren Pagoda Red/Nickel Grey en Bluebird in de maten XS, S, M en L.

De Flight series van The North Face zijn speciaal bedoeld voor multi-sport atleten die een zeer laag gewicht belangrijk vinden, zonder in te moeten leveren op bijvoorbeeld waterdichtheid of duurzaamheid. De Flight Series bestaat niet alleen uit kleding, maar tevens uit schoenen (footwear) en andere materialen (equipment).

De verkoopprijs van het The North Face Prophecy PacLite Jacket is EURO 240,00.

Het The North Face Prophecy PacLite Jacket is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die The North Face nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Voor meer informatie over The North Face in het algemeen kun je ook de site van The North Face zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot The North Face:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }