foto

In de kijker: The North Face Off Chute 25 Ski

De Off Chute 25 Ski is één van de nieuwe rugzakken van The North Face die speciaal zijn ontwikkeld voor de winter. Deze zogenaamde 'Tech Packs' hebben allen met elkaar gemeen dat ze zijn uitgerust met het nieuwe 'Fly-Trap' draagsysteem: een nieuwe, sterk verbeterde, manier om skis en snowboards aan de rugzak te bevestigen. Niet alleen blijven zowel rugzak als skis/snowboard beter in balans, maar wordt ook is het nu veel eenvoudiger om je skis/board te bevestigen en los te maken.

The North Face Off Chute 25 Skiwat deze rugzak nu zo bijzonder maakt is dus het nieuwe bevestigings-systeem voor de skis: het Fly-trap systeem. Normaal gesproken is het namelijk zo dat de skis alleen aan de rugzak worden verbonden middels een lus of strap. Bij het Fly-Trap systeem worden de skis echter niet alleen tegen de rugzak zelf bevestigd, maar wordt tevens de rugzak stevig tegen de skis getrokken. De straps hebben namelijk een dubbel-functie: ze plaatsen niet alleen de skis tegen de rugzak, maar zorgen er tevens voor dat de rugzak wordt gecomprimeerd en dus veel beter grip heeft op de skis. Hierdoor ontstaat een beter balans van de skis en heb je er veel minder last van tijdens het lopen.

De Off Chute 25 Ski is dan ook speciaal gemaakt voor buitensporters die er voor kiezen om een berg op te lopen met de skis op de rug en vervolgens de afdaling op de lange latten doen. Maar ook mensen die bijvoorbeeld nog al eens in de winter de bergen in trekken om bijvoorbeeld gletsjer-tochten te maken zullen de Off Chute 25 Ski zeker waarderen. Hij is namelijk ook uitgerust met een speciale houder voor de sneeuwschep, zeer handige bevestigingsbuizen voor bijvoorbeeld de pickel en tevens met materiaal-lussen aan de (te verwijderen) heupgordel.

Met het Fly-Trap systeem kunnen skis op 2 manieren worden gedragen. De pickel is stevig opgeborgen in een materiaal-slurf, maar met één klik te verwijderen. De straps van het Fly-Trap systeem functioneren tevens als zijstraps om te rugzak te comprimeren. In de sluiting van de (in hoogte verstelbare) borstgordel zit een Safe-T fluitje verwerkt.

De rugzak heeft echter meer kenmerken die 'm uitermate geschikt maken voor winterhikes in hoger gelegen gebieden. Zo is hij compatible met waterzakken (Platypus, Camelbak, etc.) en wordt het water tegen het rugpand gedragen, met de slang via een kleine opening naar buiten. Water in de zak blijft daardoor op temperatuur en zal dus minder snel bevriezen. Ook is er een handige opbergruimte aan de buitenkant op de top voor bijvoorbeeld je zonnebril en kunnen flessen, handschoenen of (wandel)stokken stevig worden geplaatst in de beide zijvakken.

De borstgordel is makkelijk op hoogte in te stellen en heeft tevens een leuke (én veilige) gadget in de sluiting: een Safe-T fluit die je in geval van nood direct kunt gebruiken. Verder zit er in het rugpand een PE plaat verwerkt voor extra stevigheid. Deze plaat kan echter makkelijk worden verwijderd en eventueel in geval van nood zelfs dienen als sneeuwschep.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Off Chute 25 Ski een inhoud van 25 liter. Er is ook een 35 liter versie, de Off Chute 35 Ski, verkrijgbaar overigens, evenals speciale versies voor snowboarders (Chugach 25 Board en Chugach 35 Board). De Off Chute 25 Ski weegt overigens leeg 1610 gram en is gemaakt van 420D Nylon en 1680D Ballistics (extra stevig en behandeld voor langdurige water bestendigheid).

De verkoopprijs van de The North Face Off Chute 25 is EURO 115,-.

De The North Face Off Chute 25 Ski zal verkrijgbaar zijn bij de betere buitensportzaken. Winkels die The North Face nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Meer informatie over rugzakken vind je uiteraard in de rubriek over rugzakken. Voor meer informatie over The North Face in het algemeen kun je ook de site van The North Face zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot The North Face:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }