foto

In de kijker: Suunto X3HR

De Suunto X3HR is het nieuwe goedkopere broertje van de succesvolle X6HR. De X3HR is iets goedkoper, omdat hij ten opzichte van de X6HR iets minder uitgebreid is. Maar juist die weglating van enkele functionaliteiten maakt deze wristop computer zo interessant voor mensen die aan hun conditie werken. De bediening van de X3HR is namelijk zeer logisch en dus snel aan te leren en daardoor kun je 'm direct gebruiken tijdens het sporten.

Suunto X3HRZoals gezegd is de X3HR dus vooral geschikt voor sporters die aan hardlopen, mountainbiken en andere duursporten doen. Er is dan ook erg veel aandacht besteed aan de functies met betrekking tot hartmonitor en rondetijden. Zo kun je middels de bijgeleverde transmitter je hartslag meten, maar bijvoorbeeld ook makkelijk bijhouden wat je gemiddels hartslag is en hoe deze binnen de ingestelde limieten ligt. Op die manier kun je tijdens het sporten goed bijhouden hoe je conditie is en op die manier werken aan een betere conditie.

Naast de hartmonitor-functies biedt het horloge ook voor bergwandelaars de extra opties van hoogtemeter en barometer. Hierdoor is het horloge dus ook prima geschikt als electronisch hulpmiddel tijdens het navigeren in de bergen, naast het gebruik van een gewoon kompas. En uiteraard is er ook een thermometer ingebouwd in deze wristop-computer.

De slimme vormgeving zorgt dat het bandje niet losschiet tijdens het sporten. De hart-transmitter kun je eenvoudig onder je kleding dragen om continu je hartslag in de gaten te kunnen houden. Met behulp van een muntstuk kun je de batterij zelf gemakkelijk verwisselen. Op www.suuntosports.com kun je met andere sporters ervaringen uitwisselen.

De kast van de X3HR oogt iets minder grof/ruig dan die van de X6HR en is daardoor ook geschikt voor de kleinere (dames-)polsen. De sluiting is verbeterd ten opzichte van de X6HR, waardoor het resterende stukje band niet steeds losspringt tijdens het sporten, iets waar je bij de X6HR nog wel eens last van kon hebben.

Zoals je gewend bent van de Suunto wristop-computers kun je de batterij zelf verwisselen en wordt het horloge geleverd met een duidelijke Nederlands-talige handleiding. En om je ervaringen met andere sporters uit te wisselen kun je terecht op de community-site van Suunto: Suuntosports.com.

Technische specificaties van de Suunto X3HR:

  • Gewicht 50 gram
  • Waterbestendig tot een diepte van 30 meter
  • Verwisselbare batterij
  • Werkt tussen temperaturen van -20°C tot +50°C
  • Hartmonitor met actuele, gemiddelde, hoogste en laagste hartslag
  • Hoogtemeter met een resolutie van 1 meter, bereik van -500 en 9000 meter
  • Barometer met een resolutie van 1hPa en een bereik van 300 tot 1100 hPa
  • Thermometer met een resolutie van 1°C en een bereik van -20°C tot +60°C
  • Stopwatch met rondetijden en interval (99 in totaal)
  • Zenderband voor hartslagmonitor, waterdicht tot een diepte van 20 meter (batterij is door gebruiker te verwisselen)

De verkoopprijs van Suunto X3HR is EURO 219,00.

De Suunto X3HR zal vanaf midden november verkrijgbaar zijn bij de betere buitensportzaken. Winkels die Suunto nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Voor meer informatie over Suunto in het algemeen kun je ook de site van Suunto zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 21-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }