foto

In de kijker: Suunto t6

Met de t6 slaat Suunto een nieuwe weg in op het gebied van wristopcomputers. De t6 is niet meer een 'eenvoudige' sporthartslagmeter, maar meet veel meer lichaamsfuncties en is daarmee een volwaardige trainingspartner voor elke (buiten)sporter.

Suunto t6Het speciale aan de Suunto t6 is het feit dat deze middels software meerdere zaken meet dan alleen maar de hartslag. Zo worden ook het aantal verbrandde calorieŽn berekend en zaken die verband houden met de longen: ademhalingsvolume (ventilatie), ademfrequentie, zuurstofverbruik en EPOC. Deze laatste waarde, EPOC (Excess Post-exercise Oxygen Consumption), is een getal dat berekend wordt bij elke training, Het geeft in welke mate de training effect heeft gehad op de conditie en tevens in welke mate het lichaam extra zuurstof nodig heeft om te herstellen. Door de EPOC-waarde van de verschillende trainingssessies met elkaar te vergelijken kun je op vrij eenvoudige wijze de voortgang van je conditietraining bijhouden.

De Suunto t6 is dus bij uitstek geschikt voor sporters die serieus bezig zijn met het werken aan hun conditie. Middels de bijgeleverde software (Suunto Training Manager) kunnen de logbestanden van de verschillende trainingssessies worden opgeslagen en vergeleken. Ook beschikt de software over een trainingsplanner, zodat je als sporter gemakkelijk een eigen trainingsschema kunt opzetten en volgen.

Uiteraard kun je tijdens het sporten veel meer zien dan alleen je hartslag. Zo beschikt de t6 over een uitgebreide stopwatchfunctie, met onder andere rondetijden en intervaltimer. Ook kun je zogenaamde hartslagzones instellen zodat je tijdens het trainen er op wordt gewezen of je te hard of te zacht traint. In totaal kunnen er zo'n 100.000 hartslagen worden opgeslagen in het horloge zelf, voordat het geheugen vol is. Maar uiteraard kun je het geheugen steeds wissen zodra je de gegevens op je PC hebt opgeslagen.

Om meer gegevens op te slaan tijdens het trainen kun je eventueel gebruik maken van de optionele foodPOD of bikePOD. PODs (Peripheral Observation Devices) zijn bedoeld om bijvoorbeeld ook afstand en snelheid mee te nemen in de metingen. Daartoe kun je ze bevestingen aan ofwel de wielen van je fiets op je sportschoen. Er is ook een speciale POD voor de PC om draadloos gegevens te kunnen ontvangen van de wristop.

De hartslagband van de t6 heeft een bereik van 10 meter. Middels een zogenaamde datasnake wordt de wristop aangesloten op de PC. De bijgeleverde software levert informatie over maar liefst 7 lichaamsfuncties. De verschillende PODs zorgen voor een extra dimensie van de meetgegevens (oa snelheid en afstand).

Naast de uitgebreide trainingsfuncties beschikt de Suunto t6 ook over een barometer, een hoogtemeter en natuurlijk een uitgebreide tijdsaanduiding met datum en dual time.

Enkele andere productkenmerken van de Suunto t6:

  • De datatransmissie gebeurt gecodeerd (digitaal en dus niet analoog zoals bij veel anderen het geval is) en heeft een bereik van maar liefst 10 meter
  • De Suunto t6 is waterdicht tot een diepte van 100 meter
  • Krasbestendig mineraalglas bevordert de duurzaamheid van het horloge
  • De batterij kun je zelf verwisselen
  • Gebruikers van de software kunnen tevens hun gegevens uploaden naar de sport community van Suunto (www.suuntosports.com) om zo ervaringen uit te wisselen met andere sporters.

De verkoopprijs van de Suunto t6 is EURO 459,00.

De Suunto t6 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Suunto nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Wil je weten welke Nederlandse topsporters er onder andere gebruik maken van de Suunto t6, kijk dan op de site van de importeur: Robijns BV.

Voor meer informatie over Suunto in het algemeen kun je ook de site van Suunto zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }