foto

In de kijker: Suunto Observer

Iedereen kent 'm: het bekende gele outdoor-horloge van Suunto, de Vector. Eind deze maand komt Suunto echter op de markt met een nieuwe 'wristtop-computer': de Suunto Observer. Deze nieuwe polscomputer is vooral lichter en compacter dan diens voorgangers, maar heeft qua techniek ook enkele verbeteringen in zich.

Suunto ObserverDe Suunto Observer gaat verder waar de vorige modellen van Suunto het wellicht lieten afweten: de maat en het gewicht. Het horloge is namelijk zo'n 30% kleiner dan diens voorgangers zonder dat hiervan iets is te merken in gebruiksgemak en functionaliteit. Ook de Observer heeft namelijk een hoogtemeter met een limiet van 9000 meter, een kompas en een barometer (inclusief thermometer). Maar daarnaast is de Observer uitgerust met een chronometer die is uitgerust met een geheugen van 99 ronde- en eindtijden. Daardoor is de Observer ook prima geschikt om te gebruiken bij conditietraining en hardlopen. Tevens is de Observer waterdicht tot een diepte van 100 meter.

De tijd
Zoals op elk horloge kun je op de Observer de tijd aflezen. Tijd gaat hier echter veel verder: een chronometer met geheugen voor 99 ronde- en eindtijden, datum-aanduiding en 3 dag-alarmen.

Het kompas
Het kompas van de Observer heeft een nauwkeurigheid van 5° als het gaat om noord/zuid peiling en 1° voor het bepalen van richting. Het kompas kan prima gebruikt worden om snel en makkelijk richting te bepalen of hoek te berekenen. Zoals elk goed kompas kan ook bij dit kompas de declinatie worden gecorrigeerd.

De hoogtemeter
Met een limiet van -500 tot 9000 meter kun je er zeker van zijn dat de hoogtemeter je overal op aarde van dienst kan zien. En niet alleen om te zien hoe hoog je bent, maar ook om te zien wat je stijg- of daalsnelheid is. Middels de logboek-functie van de hoogtemeter kun je je hoogte op bepaalde tijden vastleggen zodat je deze later nog eens kunt nalopen.

De barometer
Door goed gebruik te maken van de barometer kun je drastische wijzigingen in het weer redelijk goed voorspellen. Zo zal een beetje ervaring je al snel leren om een storm aan te zien komen en te zien hoe lang je nog zult moeten schuilen voordat het weer opklaart. Naast luchtdruk kun je tevens de temperatuur aflezen in de barometer-stand.

Drie versies
De Observer komt op de markt in drie verschillende versies: een roestvrijstalen (RVS) kast met rubberen band, een RVS kast met RVS band en een topmodel geheel van titanium (zowel kast als band).

De verkoopprijs van de Suunto Observer is (vanaf) Hfl. 779,- of EURO 353,49.

De Suunto Observer zal vanaf eind september bij een select aantal buitensportzaken te verkrijgen zijn. Winkels die Suunto nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Tevens kun je de site van Suunto bezoeken voor meer info over dit merk.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }