foto

In de kijker: Suunto Escape 203

De Suunto Escape 203 is de combinatie van hoogtemeter/barometer en thermometer waar veel buitensporters op hebben gewacht. Een grote display, handige bediening (ook met handschoenen aan) en vooral nauwkeurige metingen maken dit nieuwe stukje electronica van Suunto tot een gadget die veel (berg)wandelaars willen bezitten.

Suunto Escape 203Waar de verschillende horloges soms nog onnauwkeurig zijn doordat ze steeds onder de jas worden gedragen over te veel last hebben van lichaamstemperatuur, daar kun je de Escape gewoon om je nek hangen en dus altijd bij de hand houden. Uitgerut met een barometer, een thermometer, een hoogtemeter, een kalender en gewone klok is hij al een vervanger van verschillende navigatie en andere hulpmiddelen. De toegevoegde waarde zit 'm echter ook in de verschillende logboeken (zowel voor hoogte- als barometer) en het feit dat je de Escape kunt vertellen of hij drukverschillen moet toeschrijven aan stijging of daling in hoogte of aan veranderingen in het weer.

Dit alles is verpakt in een klein, handzaam apparaatje dat slechts 55 gram weegt en dus nauwelijks voor overlast zorgt als het om je nek hangt (wel over je kraag heen hangen, want het koord schuurt anders wel vervelend in je nek). De Escape is makkelijk te bedienen, maar pas nadat je de meertalige compacte handleiding goed hebt doorgelezen en enkele functies eens hebt uitgeprobeerd.

Er is veel technische data te geven over de Suunto Escape 203, maar het volgende rijtje volstaat voor de belangrijkste kenmerken:

  • klok met tijd en datum aanduiding
  • hoogtemeter (tot 9000 meter) met verschillende berekeningen, een alarm en data-opslag
  • logboek voor de hoogtemeter waarin verschillende zaken kunnen worden opgeslagen
  • barometer welke ook als weerstation is te gebruiken (trend in luchtdruk, etc.)
  • logboek voor de barometer waarin onder andere maximale en minimale waarden worden opgeslagen
  • extra handigheden als low-battery alarm, draagkoord, waterdicht, zelf te verwisselen batterij, etc.

De verkoopprijs van de Suunto Escape 203 is Hfl. 389,- of EURO 176,52.

Mocht jij ook een Suunto Escape 203 willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Suunto Escape 203 nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Meer over Suunto kun je vinden op de site van Suunto: http://www.suunto.fi/.

Recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }