foto

In de kijker: Silva Eclipse Pro 99

Dit kompas vormt het paradepaardje van de kompasleverancier uit Zweden. Het is een bijzonder robuust en compleet kompas dat meteen opvalt door zijn vormgeving en gebruikte techniek

Silva Eclipse Pro 99De Eclipse Pro 99 maakt gebruik van een zogenaamde naalddisk, waardoor je sneller en makkelijker kunt zien waar de andere windstreken zich bevinden. Overigens is het met dit kompas niet meer mogelijk om je te vergissen tussen noord en zuid, simpel omdat je de 'bull's eye'-naald slechts op één manier kunt aflezen: cirkel over cirkel.

Het kompas is bijzonder nauwkeurig: de maximale afwijking is slechts 1°, maar dankzij de loep op de gradenring kun je aflezen tot een nauwkeurigheid van een halve graad. Hierdoor is het kompas uiterst geschikt om ook over lange afstanden een hoek te meten zonder meteen enkele graden afwijking te vertonen. Het kompas word geleverd in een rubberen beschermhoes, welke tevens kan dienen als gum voor de mensen die vaak een potlood op hun kaart gebruiken. Extraatje bij dit kompas zijn de survival 'reference-cards' welke je onder andere informatie bieden over het gebruik van een kompas, het maken van vuur eten en het toedienen van eerste hulp bij ongevallen.

De belangrijkste kenmerken van dit 'extreme navigation compass' op een rijtje:

  • bijzonder nauwkeurig, mede door de loep op de gradenring, waardoor ook metingen over lange afstanden veel nauwkeuriger zijn te doen
  • altijd zeker van noorden (geen verwisseling meer mogelijk van noord-zuid as)
  • handige declinatie-correctie, welke met de blote hand is te verzetten (ook met koude vingers)
  • 3 clinometers (stijgingspercentage) voor verschillende situaties en vereiste nauwkeurigheden
  • reference-cards met veel (survival)informatie
  • rubberen beschermhoes die naast een stevige grip tevens als gum kan dienen

De verkoopprijs van de Silva Eclipse Pro 99 is Hfl. 229,-.

Mocht jij ook een Silva Eclipse Pro 99 willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Eclipse Pro 99 nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Homeij Oisterwijk BV in Oisterwijk (013-523 83 00).

Meer over kompassen lees je in de navigatierubriek en de materialenrubriek.

Recente nieuws-items met betrekking tot Silva:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }