foto

In de kijker: Rambler Explorer

De mensen die hebben meegedaan aan de Kids-hike kennen 'm maar al te goed: de Rambler Explorer van Walking Wagon. Een moderne outdoor uitvoering van de bolderkar. De Rambler Explorer is de ideale reisgenoot voor gezinnen met jonge kinderen die een paar dagen op pad willen zonder dat vader en moeder direct alles hoeven te dragen of dat de kinderen al na enkele kilometers uitgeput zijn van het lopen. Het is namelijk niet zo maar een 'bolderkar', maar een bagage-wagen, rijdende zitplaats, mobiele speelplaats en tevens (voor de allerkleinsten) een zacht hobbelend bed.

Rambler ExplorerLicht-gewicht is de Rambler Explorer wellicht niet direct te noemen, maar dat hoeft ook niet want hij draagt zijn eigen gewicht op 4 stevige banden. De kar is uitgevoerd in geanodiseerd aluminium (frame) en roestvrijstaal (duwstangen en assen) en standaard voorzien van trommelremmen op de voorwielen. Hiermee is de Rambler Explorer veilig te bedienen en zelfs in een parkeerstand te zetten.

Er is een groot aantal accessoires te verkrijgen bij de Rambler Explorer om hem helemaal aan te passen aan de eigen wensen. Zo zijn er verschillende soorten tassen (voortas met kaartenvak, middentassen, duwstangtassen, etc.), een kinderzitje voor de allerkleinsten, transporttassen en een duwstangen-set met eventueel extra remmen. De Rambler Explorer is vrij compact op te vouwen en zo mee te nemen in de (optionele) transporttas. Op die manier kan hij mee achter in de auto of in de bus/trein op weg naar de plaats van bestemming.

Tijdens de kids-hike in juni 2002 heeft de Rambler Explorer bewezen een goede reisgenoot te zijn voor hikes met kinderen. Niet alleen werd de kar gebruikt als bagage-wagen door de volwassen, maar bleken de kleinste kinderen er makkelijk in te kunnen rusten tijdens de tochten en wilden ietwat oudere kinderen meestal wel helpen duwen of trekken. Zelfs op stukken met los zand of hoog gras bleek de Rambler Explorer vrij gemakkelijk vooruit te komen, dit vooral tot opluchting van de jonge vaders die de kar voorgingen en de trekstang hanteerden.

De verkoopprijs van de Rambler Explorer is EURO 1099,-.

De Rambler Explorer is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die de Walking Wagon karren nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Walking Wagon in Nijmegen (024-3790217).

Voor meer informatie over Walking Wagon in het algemeen kun je ook de site van Walking Wagon zelf bezoeken.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }