foto

In de kijker: Raichle Mountain High

De basis van het hiken is eigenlijk toch wel een goede schoen. De Mountain High van Raichle is speciaal voor de hikers die langere tijd op pad gaan met een (middel)zware rugzak en daarbij het liefst zo comfortabel mogelijk willen lopen.

Raichle Mountain HighHet Zwitserse Raichle heeft een zekere naam hoog te houden als het gaat om comfortable schoenen. Ze steken enorm veel geld en tijd in research naar mogelijke verbetering van het comfort tijdens het lopen. Dat is ook goed te merken als je de Mountain High uit probeert: de schoen zit direct stevig aan de voet, maar knelt eigenlijk nergens af zoals sommige andere zwaardere wandelschoenen doen. Zeker tijdens lange tochten kun je dat verschil enorm goed merken omdat je voeten minder (snel) vermoeid raken en je dus langer door kunt lopen.

Raichle verdeelt het assortiment wandelschoenen in in onder andere 'Mountaineering', 'Backpacking' en 'Hiking'. De Mountain High valt in de categorie 'Backpacking' en bezit daartoe een vrij stugge Vibram-zool. Deze zool bestaat overigens uit verschillende lagen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de door Raichle ontwikkelde 'Rolling Technology'. Dit is er op gebaseerd dat tijdens het neerzetten van de voet, het hielbot iets verdraait naar binnen. Maar bij het verder afrollen van de voet buigt de voet juist iets naar buiten. Deze verdraaiingen worden normaal gesproken door de spieren opgevangen en binnen de perken gehouden. Maar bij vermoeidheid kunnen de spieren minder kracht zetten en ontstaan er sneller blessures. Door nu een extra schok-absorberende en een stabiliserende laag tussen het voetbed en de stugge zool te plaatsen, wordt de kans op blessures sterk verminderd.

De Mountain High is uitgevoerd met een speciale 'Vibram Backpacking Rolling II Advanced Sole', welke gebruik maakt van de 'Rolling technology'. 'Motion Control Concept' vermindert de kans op blessures bij het verstappen of uitglijden. De veter-ringen van de Mountain High zijn rond afgewerkt, waardoor slijtage van de veter tot een minimum wordt beperkt. De tong van de schoen is ergonomisch vormgegeven, waardoor deze minder snel zal irriteren als de schoen stevig wordt aangebonden.

Een andere methode om de kans op blessures te verminderen is het toegepaste 'Motion Control Concept', waarbij zowel naar voor als naar achteren wel speling aanwezig is, maar zijwaarts niet. Op die manier blijft de schoen dus goed aan de voet tijdens het lopen, maar biedt deze juist extra ondersteuning bij zijwaartse bewegingen zoals verstappen of uitglijden.

De Mountain High is gemaakt van het zogenaamde Velour Leather en afgewerkt met een lederen lining. Voor dames zijn de maten 3 t/m 8.5 verkrijgbaar, voor de heren de maten 6 t/m 12 en 13.

De verkoopprijs van de Raichle Mountain Highs is EURO 149,95.

De Raichle Mountain Highs zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Raichle nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Voor meer informatie over Raichle in het algemeen kun je ook de site van Raichle zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Raichle:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 21-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }