foto

In de kijker: Primus Litech cooking kit

De Litech cooking kit van Primus bestaat uit twee sauspannen, een kleine (1,7 liter) en een grote (2,1 liter), één deksel die geschikt is voor beide pannen, een multi-functioneel handvat en een mesh bag om alles bij elkaar te houden.

Primus Litech cooking kitDe pannen zijn gemaakt van het zeer harde 'anodized' (geanodiseerd, ook wel gehard) aluminum. Door een speciale behandeling is dit aluminium harder dan roestvrij staal en zelfs tot 5 maal harder dan normaal aluminium. Door deze hardheid kan tevens de dikte van het gebruikte materiaal worden beperkt. Hierdoor ontstaat dus een combinatie van zeer licht, maar tevens zeer hard materiaal. Zo hard zelfs dat het (tot 14 maal) minder snel zal deuken dan gewoon aluminium en dus niet snel zal beschadigen.

Een ander voordeel van gehard aluminium is de oppervlakte. Deze is namelijk veel gladder dan normaal aluminium (poriën tot 5 maal minder diep) en daardoor dus veel makkelijker schoon te maken en te houden. Dat dit een groot hygiënisch voordeel met zich meebrengt spreekt voor zich.

De kit wordt geleverd inclusief een handige mesh bag. De onderkant van de pannen is voorzien van een speciaal vormgegeven oppervlak om verschuiven tegen te gaan. De deksel is voorzien van een kunststof greep die koud blijft tijdens het koken. Met de lichtgewicht multi-functionele greep kunnen de pannen worden vastgepast.

De binnenkant van de pannen is voorzien van een non-stick coating. Aanbranden zal dus minder snel gebeuren en het schoonmaken is ook hierdoor weer gemakkelijker. De onderkant is speciaal vormgegeven: het oppervlak is zo bewerkt dat de pan niet snel van je brander zal glijden. Speciale groeven zorgen voor een stroeve ondergrond, en zorgen er dus voor dat je de pan niet steeds vast hoeft te houden tijdens het roeren.

De bijgeleverde deksel past op beide pannen en de multi-functionele greep kan ook gebruikt worden voor andere pannen. Alles kan makkelijk worden opgeborgen in de bijgeleverde mesh bag en eventueel kan de brander ook worden opgeborgen in de kit zelf.

Zoals gezegd is het set zeer licht. De losse onderdelen:

  • Grote sauspan (2,1 liter): 265gr, diameter 180mm
  • KLeine sauspan (1,7 liter): 215gr, diameter 170mm
  • Deksel: 110gr
  • Multi-functionele greep: 45gr
  • Mesh bag: 15gr

Naast deze cooking kit bestaat er overigens ook nog een losse braadpan, een waterketel en een universele schenkpan. Deze laatste is smaller dan de pannen van de cooking kit, maar is tevens voorzien van schenktuit, inklapbare handgrepen en stoomgaatjes.

De verkoopprijs van de Primus Litech cooking kit is EURO 59,95.

De Primus Litech cooking kit is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Primus nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Voor meer informatie over Primus in het algemeen kun je ook de site van Primus zelf bezoeken.

Voor meer informatie over pannen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Primus:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }