foto

In de kijker: Osprey Eclipse 26+5

Eens in de zoveel tijd kom je en rugzak tegen die eigenlijk zo'n beetje alle eigenschappen heeft die je als actieve buitensporter zoekt: de Eclipse 26+5 van Osprey is zo'n veelzijdige rugzak. Of beter gezegd: twee rugzakken.

Osprey Eclipse 26+5De Eclipse 26+5 is de kleinste uit de Eclipse-serie van Osprey. Deze serie 'technical daypacks' bestaat verder onder andere uit een 32+5, 36+5 en 42+5 model. Allemaal dus met een '+5', hetgeen deze serie ook meteen zo bijzonder maakt: in elk rugzak zit namelijk een hydration-pack ingeboud welke tevens los gebruikt kan worden als volwaardige hydration pack.

Maar er zijn veel meer features te vinden op de Eclipse: wat te denken van de zogenaamde 'StraightJacket foam sidewalls' die ervoor zorgen dat alles in de pack netjes op z'n plaats blijft. Ook als de rugzak nagenoeg leeg is, want dan kunnen de 'sidewalls' over elkaar heen geschoven worden. Verder is de verwisselbare BioLite heupgordel (verkrijgbaar in 3 maten) zeer goed af te stellen door het ErgoPull design, evenals het rugpand (ook verkrijgbaar in 3 maten) en de schouderbanden.

Aan beide zijden van de pack zijn ruime mesh-pockets en materiaal-lussen verwerkt. De losse hydration-pack zit verwerkt in het rugpand van de Eclipse. De StraightJacket foam sidewalls maken dat de inhoud van de pack stevig op z'n plek blijft; ook als er nauwelijks iets in zit. De BioLite heupgordel is gemakkelijk af te stellen en door het ErgoPull design gemakkelijk aan te trekken.

Aan beide zijden is de Eclipse voorzien van mesh-pockets voor klein materiaal (tot een 1-liter fles), en direct daaronder en boven zitten lussen om bijvoorbeeld je wandelstokken of skis in op te bergen. Uiteraard is de Eclipse voorzien van een lus voor je pickel.

Het hoofdvak van de Eclipse is gemakkelijk te bereiken door de plaatsing van de lange rits. En zowel voorop het hoofdvak als er binnen in is en mesh-pocket geplaatst. Bovenop is er verder een kleine pocket voor bijvoorbeeld de zonnebril. Alle ritsen zijn overigens voorzien van lussen of pijpjes om ze ook met koude handen (handschoenen) gemakkelijk te kunnen openen.

De losse hydration pack is zoals gezegd een volwaardige rugzak van zichzelf: een mesh-pocket aan de voorzijde, bovenop twee uitgangen voor de waterslang van je waterzak, comfortabele schouderbanden en een borstgordel voorzien van een ingebouwd alarmfluitje.

De Eclipse kan precies op maat gekocht worden. Niet alleen de rugzak zelf, maar tevens de los te maken heupgordel en het hydrationpack. De medium-pack weegt 1,76 kilo en heeft een volume van 26 liter.

De verkoopprijs van de Osprey Eclipse 26+5 is EURO 139,00.

De Osprey Eclipse 26+5 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Osprey nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Outware Trading in Zwijndrecht (078-6200486).

Voor meer informatie over Osprey in het algemeen kun je ook de site van Osprey zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Osprey:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }