foto

In de kijker: Lowe Alpine E-volution (eVENT) Jacket

Er is veel over te doen geweest in buitensport-bladen en op buitensport-beurzen, maar sinds 1 september is het eindelijk verkrijgbaar: Lowe Alpine jackets gemaakt van het nieuwe eVENT. En al voor de daadwerkelijk introductie van de jackets is eVENT in de prijzen gevallen, want tijdens de laatste OUTDOOR-beurs in het Duitse Friedrichshafen kenden de belangrijkste buitensport-bladen de European Outdoor Innovation Award 2003 toe aan BHA Technologies, fabrikant van eVENT.

Lowe Alpine E-volution (eVENT) JacketHet E-volution jacket is in vele opzichten een bijzonder jack. Niet alleen door de toepassing van het nieuew eVENT, maar ook door het moderne ontwerp. Daarbij valt meteen op dat het a-symetrisch is dat als grote voordeel heeft dat je niet steeds de ritssluiting tegen je kin voelt schuren als je het jack helemaal dicht hebt geritst. Ook de Gum Drop labels aan de ritsen en polsstraps zijn nieuw. Deze zijn makkelijker vast te pakken, iets dat vooral handig is als je handschoenen draagt of als het regent.

Maar het grote nieuws is natuurlijk het eVENT-materiaal. Waterdicht en zeer goed ademend. Volgens de meesten zelfs beter ademend dan Paclite of XCR. De reden hiervoor is de revolutionaire vinding van het bedrijf BHA Technologies waarbij het PTFE-membraan direct wordt beschermd tegen zaken als lichaamsvetten, zonnebrandcremes, etc. Andere PTFE-membranen (zoals Gore-Tex) hebben die behandeling niet gehad en moeten daarom een extra PU-laag aan de binnenzijde hebben om beschadiging van het membraan te voorkomen. Door het achterwege blijven van die extra PU-laag is eVENT dus lichter en ademender dan de gebruikelijke materialen.

Door speciale behandeling behoeft eVENT geen extra PU-laag. De ritsen en polsstraps zijn voorzien van makkelijk te pakken rubberen labels. De capuchon kan wat strakker worden aangespanne, zodat je zichtsveld nauwelijks wordt benadeeld. Achterop zijn elastische patches verwerkt voor een groter comfort.

In de afgelopen maanden konden zowel journalisten als consumenten zich opgeven als veld-tester voor de eVENT-jackets. De eerste resultaten van deze testen waren zeer goed, waarbij veel mensen opmerkten dat eVENT erg comfortabel draagt en (zeer belangrijk) niet klam wordt als het jack langere tijd gesloten gedragen moet worden. En daarmee zijn ook meteen de twee grootste voordelen van eVENT aangestipt, want veel mensen klagen bij het dragen van hun jacks vaak over het feit dat het simpelweg niet comfortable is of dat ze ontzettend gaan zweten zodra hun jack langere tijd dicht zit. Op Pad meldt deze maand zelfs: 'Zelden presteerde een totale nieuwkomer zó goed. eVENT ademt uitstekend, en kan ook bij het allerruigste buitensportwerk probleemloos worden ingezet.....'.

Naast de toepassing van eVENT zijn er zoals gezegd meer nieuwigheden aan het E-volution jack. Zo is het model wat anders gesneden dan gangbare jacks. De A-symetrische vormgeving zorgt ervoor dat het jack prettiger aanvoelt bij het gezicht als het gesloten is. Achter op de capuchon is een elastiek aangebracht zodat de capuchon precies op maat kan worden gezet, waarbij het zicht links en rechts veel minder geblokkeerd wordt dan je bij andere jacks gewend bent.

In het rugpand van het jack zijn enkele elastische patches verwerkt waardoor ook bij bijvoorbeeld grijpbeweging (klimmen) het jack goed blijft zitten. Tevens is op de achterzijde van de capuchon een reflecterende patch geplaatst zodat je van achteren in het donker makkelijker te zien bent.

De verkoopprijs van het Lowe Alpine E-volution (eVENT) Jacket is EURO 399,95.

Het Lowe Alpine E-volution (eVENT) Jacket zal verkrijgbaar zijn bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (033-4340454).

Meer informatie over kleding vind je uiteraard in de rubriek over kleding. Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }