foto

In de kijker: Lowe Alpine Contour XC20

Ligt jouw tempo hoger dan dat van de gemiddelde wandelaar, dan is de Lowe Alpine Contour XC20 je letterlijk op het lijf geschreven. Deze multi-functionele dag-rugzak sluit namelijk naadloos aan op je lichaam door toepassing van de door Lowe Alpine al vaker gebruikte Contour-vorm. Hij is dan ook ideaal voor bijvoorbeeld skiërs en adventure racers of klimmers die graag een lichte rugzak met zich mee willen nemen tijdens het klimmen.

Lowe Alpine Contour XC20Juist als je actiever bezig bent met een rugzak op je rug zul je de Contour XC20 weten te waarderen. Het rugpand is namelijk voorzien van de zogenaamde 'Air Zone venting channels', welke ervoor zorgen dat je minder snel zult zweten (er is immers een betere ventilatie). Daarnaast zijn de oppervlaktes waar je rug en schouders contact maken met de rugzak voorzien van mesh (gaas) zodat ook hier een betere ventilatie plaatsvindt. Zweet heeft daardoor minder kans en zal veel sneller verdampen. En zoals gezegd zorgt de Contour-vorm ervoor dat de rugzak exact aansluit om je lichaam zodat hij stevig op z'n plek blijft. Ook tijdens het hardlopen, skiën of klimmen! Groot voordeel bieden ook de diverse straps die ervoor zorgen dat de inhoud van de pack netjes op z'n plaats blijft. Ook als er slechts weinig spullen in de pack zijn opgeborgen.

De Lowe Alpine Contour XC20 is ondanks zijn bijzonder lage gewicht (slechts 0,8 kilo!) behoorlijk compleet. Aan beide kanten is de rugzak voorzien van mesh-zijvakken waarin je klein materiaal kunt opbergen. Je hydration-pack past precies in het daarvoor bedoelde binnenvak in de rugzak zelf, waarbij het slangetje gemakkelijk via naar buiten kan worden geleid zonder dat de rits open moet blijven.

De zijkanten van de Lowe Alpine Contour XC20 zijn voorzien van mesh-pockets en straps. Het slangetje van je hydration-pack kan handig buiten de rits om naar buiten worden geleid. Je trui, jack of (klim)helm zit stevig vast onder het kruislingse elastiek aan de achterkant, voorzien van een rubberen plaatje tegen verschuiven. De fel-gekleurde regenhoes zit opgeborgen in het voorvak, maar kan indien gewenst ook thuis worden gelaten.

Voorop de zak vind je een groot voorvak waar tevens de bijgeleverde regenhoes in zit opgeborgen. Daar net boven kun je je trui, jas of klimhelm bevestigen. Hiertoe zit er een elastiek kruislings over de zak, met in het midden een rubber plaatje om verschuiven tegen te gaan. Helemaal bovenop vind je ten slotte nog een klein extra vak, speciaal voor bijvoorbeeld je zonnebril, autosleutels (de sleutel-ring is al geplaatst!) of zonnebrand-crême.

De Lowe Alpine Contour XC20 is gemaakt van TXP450 (Texturized Polyester, 450 Denier) en 2RN330 (Dubbel Ripstop Nylon, 330 Denier) en weegt zo'n 0,8kg. Hij is beschikbaar in de kleuren Aegean Blue/Black (zoals hierboven afgebeeld), Canary Yellow/Black, Hot Orange/Black en Thunder Grey/Black. Er is ook een grotere versie beschikbaar: de Contour XC 30. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze een volume van 30 liter, met een gewicht van 1,0kg.

De verkoopprijs van de Lowe Alpine Contour XC20 is EURO 69,95 (de XC 30 kost EURO 79,95).

De Lowe Alpine Contour XC20 is binnenkort verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (033-4340454).

Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }