foto

In de kijker: Lowe Alpine Aquila Air 25

Lowe Alpine introduceert dit jaar een uitgebreide serie rugzakken speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De Aquila Air 25 is één van die nieuwe packs, compleet met Pure Air draagsysteem en Torso Fit Centro voor het eenvoudig kunnen afstellen van de lengte van het rugpand.

Lowe Alpine Aquila Air 25Tijdens onderzoek in zowel laboratoria als in het veld heeft Lowe Alpine inzicht gekregen in de ware verschillen tussen de eisen die mannen en vrouwen aan rugzakken stellen. Zo geven vrouwen er over het algemeen de voorkeur aan om het zwaartepunt van de rugzak lager op de rug te dragen dan mannen. Bovendien vraagt de bouw van het vrouwelijk lichaam om andere verhoudingen en hebben veel vrouwen aangegeven dat zij de rugzak toch op een andere manier blijken in te pakken dan hun mannelijke tochtgenoten. Dit alles heeft geleid tot een complete serie rugzakken die aan al deze eisen voldoen. Van grote multiday packs van zelfs 70+15 liter tot kleinere daypacks van 15 liter. De Aquila Air 25 past ergens in het midden van de range: een daypack met een inhoud van 25 liter (er is ook een 35 liter versie: de Aquila Air 35).

Het bijzondere van de Aquila Air 25 is niet alleen het feit dat deze speciaal voor vrouwen is ontworpen. De Auqila Air 25 herbergt namelijk ook twee innovaties van Lowe Alpine die dit jaar voor het eerst worden toegepast: Pure Air en Torso Fit Centro.

Pure Air zorgt voor minder contact met de rug en dus betere luchtcirculatie. Torso Fit Centro voor het snel afstellen van de lengte van het rugpand. De Aquila Air 25 wordt standaard geleverd inclusief afneembare regenhoes. Het grote voorvak is eenvoudig bereikbaar en groot genoeg voor kaarten en ander klein materiaal.

Pure Air is het antwoord van Lowe Alpine op de vele vormen van mesh-rugpanden die tegenwoordig op de markt zijn te krijgen. Deze rugpanden zouden de luchtcirculatie niet hinderen waardoor de rugzak comfortabeler draagt en de rug vrij blijft van transpiratie-vocht. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat een dergelijk mesh rugpand toch nog bijna 60% dekkend is en dus voor het grootste deel toch de vrije circulatie van lucht verhinderd. Pure Air doet dat niet, dit systeem houdt namelijk wel een afstand van de rug door slechts middels enkele goedgekozen drukpunten de rug aan te raken. Hierdoor blijft de rugzak vrij de rug en is dus een betere luchtcirculatie, gecombineerd met comfortabel dragen.

Torso Fit Centro is de nieuwe uitbreiding van het bekende Torso Fit System van Lowe Alpine. Bij Torso Fit Centro kan de lengte van het rugpand met één enkele strap worden afgesteld op basis van de kleurcodering die is aangegeven met de Torso Fit meetlat. Afstellen is hierdoor nog eenvoudiger en sneller te doen.

Uiteraard is de Aquila Air 25 ook voorzien van de bekende features als een standaard bijgeleverde regenhoes, een hydration-systeem compatible binnenvak en zijvakken voor drinkflessen. Het hoofdvak is onder te verdelen in twee aparte vakken en naast een topvak is de rugzak tevens uitgevoerd met een groot voorvak voor kaarten en ander klein materiaal. Zowel voorop als aan de zijkant zijn straps geplaatst voor het eenvoudig kunnen bevestigen van bijvoorbeeld wandelstokken of pickel.

De Lowe Alpine Aquila Air 25 is gemaakt van stevig TXP600 (Texturized Polyester, 600 Denier) en weegt zo'n 1,50 kg. Hij is beschikbaar in de kleuren Aquatonic/Dusty Blue/Vapor Gray (zoals hierboven afgebeeld), Slate Gray/Brownstone/True Red en Nut Brown/Balsa/Olive. De iets grotere Aquila Air 35 heeft een inhoud van 35 liter, is uitgevoerd met een gepolsterde heupgordel en weeg zo'n 1,55 kg.

De verkoopprijs van de Lowe Alpine Aquila Air 25 is EURO 94,95 (de Aquila Air 35 kost EURO 99,95).

De Lowe Alpine Aquila Air 25 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (033-4340454).

Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }