foto

In de kijker: La Sportiva Trango Trek Micro

Deze keer aandacht voor een wel erg lichte bergschoen: de Trango Trek Micro van La Sportiva. Met een gewicht van slechts 1250 gram (per paar!) is deze schoen toch zeer geschikt voor het zware werk dat je normaal gesproken met een stevige B/C schoen zult uitvoeren.

La Sportiva Trango Trek MicroDe Trango Trek Micro van La Sportiva is niet alleen zeer licht, hij voelt ook zeer prettig aan tijdens het lopen. Dat heeft onder andere te maken met het '3D Flex-System' waar La Sportiva gebruik van maakt. Door toepassing van Flex-Tec hebben enerzijds de enkels een zeer goede steun aan de zijkant, terwijl de voet op een natuurlijke manier kan afrollen en dus minder snel vermoeid zal raken. Juist door de toepassing van Flex-Tec (een materiaal bestaande uit onder andere polyster, rubber en Aramide vezel) is de schoen zeer breed inzetbaar: dus zowel voor de wandelaar die het bij de Veluwe, Ardenne of Eifel houdt, maar ook voor hen die het hoger op zoeken en af en toe over rotsen moeten klauteren.

Tijdens dat klauteren hoef je je overigens ook geen zorgen te maken over het verliezen van je grip. De stevige Vibram-zool is zo ontworpen dat je stevige grip hebt. Niet alleen op een ondergrond bestaande uit rotsen en stenen, maar bijvoorbeeld ook op vochtige ondergrond na een stevige regenbui. En mocht die stevige regenbui nu net tijdens het lopen naar beneden komen, dan zorgt de Gore-Tex lining binnen in de schoen ervoor dat de voeten gewoon droog blijven. De gehele schoen is gevoerd met deze Gore-Tex lining, dus de waterdichtheid is gegarandeerd.

Een rubberen stootrand zorgt voor extra stevigheid tijdens lastige passages. De veterlussen zijn geïntegreerd in het materiaal van de schoen zelf. De Vibram-zool zorgt voor een stevige grip, zowel op droge als natte ondergrond. Een lus maakt het aantrekken gemakkelijker en is ideaal om de gemashen aan te bevestigen.

De Trango Trek Micro is toch vooral een stevige schoen. De veterlussen zijn verwerkt in het suède leer van de schoen, waardoor je ze zonder zorgen erg strak kunt aantrekken. Daarbij valt ook direct op hoe goed de schoen om de voet heen sluit bij het aantrekken van de veters. Verder is er een rubber stootrand geplaatst op de neus van de schoen, maar deze loopt door tot bijna de helft van de voet. Hierdoor wordt je voet beter beschermd en kun je bij lastige passages je voet gemakkelijk tussen rosten klemmen zonder direct de harde punten in je voet te voelen.

Uiteraard heeft La Sportiva de Trango Trek Micro voorzien van een losse binnenzool, welke het tevens gemakkelijk maakt om de schoen schoon te houden. Bovendien helpt de lus die aan de achterkant is bevestigd bij het aantrekken, het te drogen hangen in de hut én eventueel het bevestigen van je gemashen als je gaat wandelen in vochtige omstandigheden (denk hierbij ook aan sneeuwwandelen, want daar zijn deze schoenen ook prima geschikt voor).

De linksbovenaan afgebeelde schoen is de Grey versie, maar zoals je kunt zien zijn ze ook verkrijgbaar in Brown en Yellow. Qua maten is er keus genoeg: van 36 tot 48, inclusief halve maten.

De verkoopprijs van de Trango Trek Micro van La Sportiva is EURO 205,00.

De Trango Trek Micro is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die La Sportiva nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Steep Part in Schiedam.

Voor meer informatie over La Sportiva in het algemeen kun je ook de site van La Sportiva zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot La Sportiva:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]