foto

In de kijker: Keela Sonic Jacket

Het Sonic Jacket van Keela is een 3-laags jack voor als de weersomtandigheden vragen om een goede bescherming tegen weer en wind. Zoals de naam al doet vermoeden is het Sonic Jacket gemaakt met gebruikmaking van ultrasoon technologie zodat de naden van bijvoorbeeld de borstzak volledig waterdicht zijn.

Keela Sonic JacketHet gebruikte 3-laags Blizzard Lite materiaal doet precies dat wat je van een all-weather-jacket mag verwachten: het heeft een ademend vermogen, is water- en winddicht en bovendien licht van gewicht. Prettige bijkomstigheid is dat het materiaal behoorlijk stevig is en dus goed kan worden gedragen met een rugzak zonder dat je direct je jack beschadigt. Blizzard is een 3-laags laminaat waarvan de buitenste laag bepaalt of Lite of Normal is. In dit geval dus Lite (een combinatie van Nylon en PU), waarbij de middenlaag het vocht als het ware onttrekt aan je lichaam middels capillaire werking. Geheel aan de binnenzijde zit een beschermende mesh-laag om het materiaal te beschermen. Alle naden zijn getapet.

Het Sonic Jacket is uitgevoerd met een ruime oprolbare capuchon die na het oprollen tevens dienst doet als stevige kraag in de nek. De vormgeving van de capuchon is er op gericht om wel je hoofd te beschermen tegen de weerselementen, maar je niet het te benemen. Er zit dan ook een dunne verstevigde draad in de rand om hem stevig boven je gezichtsveld te houden en aan beide zijkanten is hij iets uitgesneden zodat je ook goed zicht hebt naar opzij. Een met één hand bedienbaar trekkoord zorgt ervoor dat je de capuchon stevig over je hoofd kunt trekken.

De zakken zijn middels ultrasoon technolgie op het jack gemonteerd. De capuchon rolt weg en wordt daarmee een stevige kraag. Aan de binnenzijde is het Sonic Jacket voorzien van een mesh-pocket. Alle naden van het Keela Sonic Jacket zijn getaped voor verbeterde waterdichtheid.

Op de voorzijde van het jack zijn drie zakken geplaatst: een borstzak en twee gewone zakken. Allen afwerkt met waterdichte risten die ultrasonisch zijn geplaatst op het jack. Binnenin is nog een kleine mesh-pocket geplaatst voor kleine zaken. Onder de oksels zitten uiteraard ventilatie-ritsen, welke je zowel naar boven als naar beneden kunt openen.

Zowel de manchetten als de taille zijn goed af te sluiten met respectievelijk Velcro sluitingen en een elastische trekkoord. Achter op het jack loopt het rugpand lekker lang door en voorkomt dus dat tijdens het bukken regen of sneeuw in je broek kan komen. Bovendien is de grote rits aan de voorzijde voorzien van een stormflap om hier te voorkomen dat weer of wind binnen kan komen.

Het Keela Sonic Jacket is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL en in de kleuren Black/Black, Burnt Orange/Black en Carbon/Black.

De verkoopprijs van het Keela Sonic Jacket is EURO 155,00.

Het Keela Sonic Jacket is verkrijgbaar bij de Keela-winkel in Culemborg (0345-510734).

Voor meer informatie over Keela Outdoors in het algemeen kun je ook de site van Keela in Nederland zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Keela Outdoors:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }