foto

In de kijker: Hi-Tec Altitude II

Met de Altitude II bewijst Hi-Tec dat een goede wandelschoen niet persť vreselijk duur hoeft te zijn. Hij is dan ook lager geprijsd dan de meeste wandelschoenen van dit type. Toch biedt hij de gemiddelde (berg)wandelaar genoeg steun voor het lopen van flinke dagtochten.

Hi-Tec Altitude IIDe Altitude II is uitgevoerd met Nubuc leer, waarvan vervolgens de naden zijn getaped. Daardoor ontstaat dus een waterdichte schoen, gemaakt van ademend leer. De tong is gevoerd, maar ingezet met dun leer zodat hij op de vouwlijnen niet opkropt. Ook de kraag (boven de enkel) is voorzien van een voering, zodat deze prettig aanvoelt aan het been. Ook als je de veters behoorlijk strak aantrekt. De veterringen zijn gemaakt van roestvrij koper.

De zool bestaat uit zogenaamd 'durable carbon rubber'. Dit is een combinatie van carbon, synthetisch rubber en natuurlijk rubber. Daardoor ontstaat een duurzame zool die voldoende grip geeft tijdens het lopen op gladde ondergrond. De tussenzool bestaat uit een lichtgewicht EVA tussenzool.

Door toepassing van seam seal zijn de schoenen waterdicht gemaakt. De tong is dik gevoerd en voelt daardoor prettig aan. De zool van 'Carbon Rubber' combineert duurzaamheid met een stevige grip. De veterringen van de Altitude II zijn vervaardigd van roestvrij koper.

De Altitude II is er in de maten 41 t/m 46 en de schoen is verkrijgbaar in de kleur Dark Chocolate. Het gewicht van de Altitude II is 600 gram, voor de dames is er een lichtere versie (505 gram): de Altitude III. Deze laatste is verkrijgbaar in kleinere maten en een andere kleur (Believers Blue/True Navy).

De verkoopprijs van de Altitude II van Hi-Tec is EURO 99,90.

De Altitude II is onder andere verkrijgbaar bij de verschillende buitensportzaken. Winkels die Hi-Tec nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hi-Tec Sports Benelux BV in Leusden (033-4324060).

Voor meer informatie over Hi-Tec in het algemeen kun je ook de site van Hi-Tec zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 14-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]