foto

In de kijker: Helsport Fjellheimen Camp 2

Helsport Fjellheimen Camp 2De Fjellheimen Camp 2 van het Noorse Helsport is een ruime lichtgewicht trekkerstent voor twee personen. De tent maakt deel uit van de PRO-serie van Helsport: tenten die een ideale verhouding hebben tussen gewicht en volume, maar tegelijkertijd zeer duurzaam en sterk zijn. Buitensporters die dus het hele jaar door willen kunnen (wild)kamperen, zullen zeer gecharmeerd zijn van de eigenschappen van deze tent.

Gebruikt materiaal

Helsport heeft voor de PRO-serie een speciaal materiaal ontwikkeld voor de buitententen. Dit Superlight 1000 voldoet aan alle eisen die je kunt stellen aan een goede trekkertent: het heeft een waterkolom van minimaal 4000 mm, het is zeer scheurvast en het is zeer UV-bestendig. Het bijzondere aan Superlight 1000 is echter dat het tweezijdig gecoat is, samen met het feit dat het is gemaakt van een zeer dunne draad. Daardoor wordt de perfecte verhouding tussen gewicht en duurzaamheid verkregen voor de buitentent. De binnentent is gemaakt van een superlicht Ripstop polyamide met een gewicht van slechts 40 gram/m2. Omdat Helsport begrijpt dat het grondzeil een kritieke factor kan zijn in extreme omstandigheden worden ook daar geen concessies gedaan. Deze zijn dan ook voorzien van een sterker materiaal, dat tevens nog beter het optrekkende vocht buiten houdt.

Stokken

Stokken moeten aan veel eisen voldoen. Het liefst moeten de aparte delen niet te lang zijn (pakvolume), gemakkelijk in elkaar te schuiven zijn, niet te veel buigen en extreem duurzaam zijn. De Helsport Scandium Superpoles zijn precies dat. Voor het gemak zijn de stokken voorzien van een kleur, zodat je bij het opzetten direct weet welke stok je waar moet plaatsen. In het nieuwe model van 2008 is er bovendien een floating-connector toegevoegd tussen de stokdelen.

Het unieke ventilatiesysteem van Helsport. De zeer ruime binnentent. De binnentent wordt eenvoudig in de buitentent gehangen. De uitegebreide reparatiekit.

Veel features

De Helsport Fjellheimen Camp 2 is voorzien van veel extra features om het kamperen comfortabeler te maken. Zo is de tent voorzien van een uniek ventilatiesysteem, zodat condens nagenoeg uit te sluiten is. Hierbij kun je vanuit de binnentent de buitentent een klein stukje oplichten voor een betere ventilatie als dat nodig is, of juist laten zakken als het niet nodig is. Bovendien is de ‘binnendeur’ twee kanten op te openen, waardoor je gemakkelijk voor extra ventilatie kunt zorgen mocht dat echt nodig zijn. In de nok van de binnentent zijn bovendien diverse lussen verwerkt voor het ophangen van een klein lampje of een waslijn. Aan beide zijden zijn er meerdere opbergzakjes verwerkt in de wanden. De rugzakken kunnen zonder problemen in de zeer ruime voortent worden bewaard. Ruim is overigens ook de tent zelf: 410cm (lang) x 150cm (breed) x 115cm (hoog). In de binnentent heb je een zithoogte van 105 centimeter, dus ruim voldoende om comfortabel een regenachtige dag uit te moeten zitten als je dat zou willen.

Reparatiekit

Ondanks dat Helsport de beste materialen gebruikt voor hun tenten uit e PRO-serie, begrijpen ze ook dat een ongeluk tijdens een tocht toch kan gebeuren. Daarom worden standaard alle tenten voorzien van een uitgebreide reparatiekit. Deze is voorzien van een sealer, stukken materiaal voor reparatie van zowel binnen- als buitentent, naald, draad, overschuifstuk voor de stokken en een extra stokdeel. Daarmee kun je de tent dus ook in het veld repareren en hoeft een vallende tak of een verwoestende storm niet direct het einde van je tocht te zijn.

Ook andere uitvoeringen

De Fjellheimen Camp 2 is met een gewicht van 2,3 kilo de kleinste tent uit de Fjellheimen Camp-serie. Het pakvolume van deze tent is dan ook slechts 16x42 centimeter, waardoor de tent ook dwars op de bodem van je grote rugzak kan worden opgeborgen. Wil je meer ruimte omdat je met meerdere mensen gaat rondtrekken, dan kun je ook kiezen voor de Fjellheimen Camp 3 of de Fjellheimen Camp 4, met respectievelijk een gewicht van 2,6 kilo en 3,0 kilo. Mocht je vakaer op pad gaan onder extreme omstandigheden, dan kun je ook kiezen voor de Fjellheimen X-treme Camp 2 (of Fjellheimen X-treme Camp 3), de 4-seizoenen uitvoering van de hier besproken tent.

Adviesverkoopprijs

De verkoopprijs van de Helsport Fjellheimen Camp 2 is EURO 649,-.

Verkrijgbaarheid

De Helsport Fjellheimen Camp 2 is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Carl Denig. Winkels die Helsport nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Joy Sport (+ 45 58 35 32 91) in Korsør (Denemarken).

Meer informatie

Voor meer informatie over Helsport in het algemeen kun je ook de site van Helsport zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }