foto

In de kijker: Exped Down Air Mattress

Deze keer een bijzonder product in 'In de kijker': het splinternieuwe Down Air Mattress van het Zwitserse Exped. Deze innovatie op het gebied van 'ligmatjes' ontving onlangs tijdens de OutDoor 2002 nog de European Outdoor Award voor 'Product of the year 2002/2003'.

Exped Down Air Mattress

European Outdoor Award 'Product of the year 2002/2003'"Maar wat is er nou zo innovatief aan dit 'ligmatje'?", zul je je wellicht afvragen. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk een gewoon strand-luchtbed, maar dan met twee schroef-ventielen. Als je echter goed naar de naam kijkt snap je al hoe het zit: dit matras is namelijk gevuld met dons! En door deze donsvulling is het isolerend vermogen van dit slaapmatje tot 3 maal hoger dan van een gangbaar slaapmatje met hetzelfde gewicht. En door de dikte ervan lig je ook nog eens comfortabeler dan op een standaard slaapmatje.

Net als bij een donzen slaapzak bestaat de binnenkant van dit luchtbed uit verschillende kamers (middels ingebouwde tussenschotten) om te voorkomen dat het dons zich verplaatst of zich aan één kant ophoopt. De buitenkant is dusdanig bewerkt dat wegglijden van het matje ook niet snel meer zal gebeuren.

Opblazen van het Down Air MattressHoewel het gebruikte dons is bewerkt om schimmels tegen te gaan wordt toch aanbevolen het luchtbed niet met de mond op te blazen. Adem bevat immers vocht en kan dus het dons aantasten. Daarom kun je voor het opblazen gebruik maken van de stuff-zak. Deze is zo gemaakt dat hij is aan te sluiten op het ventiel waardoor je het bed snel en probleemloos kunt opblazen. Dit vraagt in het begin uiteraard om wat handigheid, maar dit 'ongemak' wordt gecompenseerd door de warmte van het luchtbed en het feit dat ditzelfde zakje ook als kussen is te gebruiken. Leeg laten lopen gaat een stuk sneller: er zit voor dit doel namelijk een tweede ventiel op het luchtbed zodat je beiden kunt opendraaien om lucht te laten ontsnappen.

Het Exped Down Air Mattress weegt (inclusief stuff-bag) precies 1000 gram en heeft als formaten 178x52 centimeter. Ingepakt is het pakje 30x13 centimeter.

De verkoopprijs van de Exped Down Air Mattress (inclusief stuff-bag) is EURO 169,-.

Mocht jij ook een Exped Down Air Mattress willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Exped Down Air Mattress nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jongejans Trading in Hazerswoude-Dorp (0172-586280).

Voor meer informatie over Exped-producten kijk je uiteraard op de website van Exped: www.exped.com.

Recente nieuws-items met betrekking tot Exped:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }