foto

In de kijker: Eureka Moonshadow Duo

De Eureka Moonshadow Duo is een lichtgewicht trekkerstent. Zoals de naam al doet vermoeden biedt hij plaats voor 2 personen, maar daar kunnen makkelijk de rugzakken bij gezien de lengte van de tent (de binnentent meet een lengte van 271cm). Het gewicht van de tent bedraagt 2,1 kilo, welke makkelijk verdeeld kan worden tussen de 2 personen. Bij elkaar past de tent precies in de bijgeleverde opbergzak, die een gemakkelijk in de rugzak past door zijn kleine afmetingen: 17 bij 55 cm.

Eureka Moonshadow DuoDe moonshadow Duo is een tunnelmodel, opgezet met twee stokken en (indien nodig) enkele scheerlijnen. Dat opzetten gaat gemakkelijk omdat binnen- en buitentent onafhankelijk van elkaar kunnen worden opgezet. je kunt dus tijdens warme zomerdagen ervoor kiezen om alleen de binnen- of buitentent mee te nemen om nog meer gewicht te besparen.

De buitentent is gemaakt van Ripstop Armatech (Stormshield, 2000mm) en kan dus behoorlijk wat wind en regen hebben. De binnentent is zeer luchtig gemaakt, zorgend voor een perfecte ventilatie en weinig last van condens. De binnentent bestaat uit ademend ripstop nylon en een 70Denier taffetta nylon (2000mm) vloer die is voorzien van een PU coating. De stokken zijn van 9mm aluminum

Extra ventilatie door High/Low ventialtie-systeem Eenvoudig te bevestigen binnentent Spanners voor de buitentent Binnentent kan onafhankelijk worden opgezet

Bij de constructie van de tent is er extra aandacht besteed aan goede ventilatie. Zo kan zowel van onder als van boven de buitentent een stukje worden opengeritst om een optimale doorstroming van de lucht te bewerkstelligen (zie meest linkse kleine foto). Condens wordt hierdoor dus tot een minimum beperkt. Ook de bevestiging van de tentdoeken aan de stokken is handig. Zo wordt de binnentent eenvoudig om de stokken 'geklikt' (zie 2e kleine foto van links) en kan de buitentent ook worden aangespannen middels spanners welke op verschillende punten zitten bevestigd (zie 2e kleine foto van rechts).

Overigens is er voor de solo-gangers ook een kleiner broertje van de Duo verkrijgbaar: de Moonshadow Solo die slechts 1,6 kilo weegt.

De verkoopprijs van de Eureka Moonshadow Duo is EURO 188,00.

De Eureka Moonshadow Duo is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Eureka nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nigor net in Utrecht (088-0999888).

Tevens kun je de site van Eureka! Europe bezoeken voor meer info over dit merk.

Recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }