foto

In de kijker: Eureka! Alpenlite 2XT

Eureka! heeft voor dit seizoen het assortiment trekkerstenten sterk uitgebreid, onder andere in het 4 seizoenensegment. De Alpenlite 2XT is zo'n kleine 4 seizoenentent, die hoge betrouwbaarheid met een laag gewicht en kleine pakruimte weet te combineren.

Eureka! Alpenlite 2XTDe Alpenlite 2XT is niet echt nieuw, maar wordt pas sinds dit seizoen ook in Europa verkocht. Aan de andere kant van de oceaan scoorde deze kleine tent al erg goed. In de 'Backpacker's Tents that Breathe' Test' kreeg hij een zeer positief oordeel: 'Biedt optimale bescherming tegen de elementen en heel veel ventilatiemogelijkheden, waardoor het een van de beste all-round tenten voor een heel goede prijs en gewichtverhouding is.'

Ventilatiemogelijkheden zijn inderdaad ruim vertegenwoordigd in de Alpenlite 2XT: er zijn er maar liefst 6 stuks, waarvan er 4 zich in het dak van de binnentent bevinden. Het door Eureka! gebruikte High/Low systeem zorgt voor een goede instroming van koele droge lucht en de afvoer van de warme vochtige lucht.

De binnentent van Alpenlite 2XT is vrijstaand en kan in warme, droge omstandigheden dan ook prima als aparte tent gebruikt worden. In diezelfde binnentent bevinden zich overigens diverse opbergvakken, zodat je klein spul zoals een zaklamp, handschoenen en kaarten altijd direct bij de hand hebt.

De kleine voortent biedt ruimte voor in elk geval één grote rugzak, de binnentent meer dan genoeg ruimte voor 2 personen (de hoogte bedraagt 102cm, de breedte 137cm en de lengte van de binnentent 230cm).

Het door Eureka! gebruikte High/Low systeem zorgt voor een goede instroming van koele droge lucht en de afvoer van de warme vochtige lucht. Er zijn 6 stokken in totaal, want de tent is ontworpen in een vrijstaande A-frame vorm met een centrale bevestiging (voor en achter). Ventilatiemogelijkheden zijn inderdaad ruim vertegenwoordigd in de Alpenlite 2XT: er zijn er maar liefst 6 stuks, waarvan er 4 zich in het dak van de binnentent bevinden. De binnentent van Alpenlite 2XT is vrijstaand en kan in warme, droge omstandigheden dan ook prima als aparte tent gebruikt worden.

De Eureka! Alpenlite 2X is gemaakt van stevig 75D ripstop Polyester ('Stormshield Plus'), voorzien van een 4000mm PU coating. De vloer is gemaakt van 70D 210T Nylon Taffetta voorzien van een 8000mm PU coating, waarbij de volledige vloer ook nog eens in kuipvorm is gesneden en de naden dus niet op de grond rusten. De stokken zijn van 9.5mm 7001-T6 aluminium en worden middels een elastiek bij elkaar gehouden. Er zijn 6 stokken in totaal, want de tent is ontworpen in een vrijstaande A-frame vorm met een centrale bevestiging (voor en achter). Daardoor heb je meer hoofdruimte dan bij traditionele A-frames. De tent weegt in totaal 3,5 kilo en heeft een pakvolume van 14x58cm. De Alpenlite 2XT wordt geleverd inclusief scheerlijnen, haringen en een stuffbag.

De verkoopprijs van de Eureka! Alpenlite 2XT is EURO 249,95.

De Eureka! Alpenlite 2XT is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Eureka! nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nigor net in Utrecht (088-0999888).

Voor meer informatie over Eureka! in het algemeen kun je ook de site van Eureka! Europe zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Eureka!:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }