foto

In de kijker: Deuter ACT Trail 28 SL

De ACT Trail 28 SL van Deuter lijkt wel een poging om het record aantal features in een damesrugzak te verwerken zonder aan comfort en overgewicht in te leveren. Deze hiking-rugzak met Aircontact rugsysteem heeft zoveel verschillende features dat je je afvraagt hoe het Deuter gelukt is om het gewicht toch zo laag te houden (slechts 1300 gram). Bovendien is het draagcomfort optimaal, ook voor dames met een lange rug.

Deuter ACT Trail 28 SLHet is niet echt verwonderlijk dat de Deuter ACT Trail 28 SL onlangs nog als winnaar uit de bus kwam bij een test van het befaamde Duitse blad Outdoor. Bij het ontwerp is namelijk niet alleen goed nagedacht over het draagcomfort, maar ook het praktisch gebruik van de rugzak. Zo kun je dankzij een tweerichtings rits die rond de voorkant van rugzak loopt gemakkelijk bij je materiaal komen zonder het topvak los te hoeven maken. Daarnaast kun je aan de zijkanten kiezen uit twee verschillende vakken om je materiaal in op te bergen: een mesh vak voor bijvoorbeeld een drinkfles en een –met een rits- afsluitbaar vak voor klein materiaal. Bovendien zitten er in het topvak van deze damesrugzak ook nog eens twee aparte afgesloten vakken: één aan de buitenkant en één aan de binnenkant. Datzelfde topvak is aan de binnenzijde overigens voorzien van een overzichtelijk label met noodsignalen en alarmnummers voor het geval je deze nodig mocht hebben.

Maar zoals gezegd draagt de ACT Trail 28 SL ook nog eens bijzonder comfortabel. Dat komt uiteraard door het Aircontact systeem waarop het rugpand is gebaseerd. Dit bestaat uit twee verticale banen van gevoerd mesh (3D AirMesh) dat de doorstroming van lucht optimaliseert. Daardoor wordt als het ware bij elke beweging de warme lucht weggepompt (afgevoerd) van je rug, waardoor de rug veel minder klam en dus comfortabeler aanvoelt. Voor de schouderbanden is eveneens gebruik gemaakt van datzelfde 3D AirMesh, waardoor je tijdens het lopen ook op de schouders geen irritatie ondervindt. Zelfs niet als de rugzak behoorlijk vol is geladen of het erg warm is. Loadlifters boven op de schouderbanden zorgen ervoor dat je de banden perfect naar wens kunt afstellen.

De heupgordel kan strak worden getrokken door straps naar voren te trekken; bij veel vrouwen de meest gewaardeerde manier om de gordel af te stellen. En deze rugzak is juist voor het vrouwelijk lichaam ontworpen. Zo lopen de beide delen van de heupgordel een beetje taps toe, doordat ze onder een hoek op de rugzak zijn geplaatst. Daardoor steunen ze beter op de heupen en draagt het dus een stuk prettiger. Om dat extra te benadrukken is de heupgordel op strategische punten voorzien van extra voering.

Het AirContact rugpand zorgt voor een hoog draagcomfort. Deze rugzak valt in de SL-categorie, speciaal ontworpen voor dames. Een tweerichtings rits op de voorkant zorgt voor goede bereikbaarheid van het materiaal in de rugzak. Het mesh voorvak is tevens geschikt om een klim- of fietshelm in op te bergen.

Naast het hoofdvak, het topvak en twee zijvakken zijn er nog meer plaatsen om je materiaal in op te bergen. Zo zit er een kleine pocket verwerkt op de heupgordel zelf, ideaal voor kleine zaken als een kompas, snoepgoed of een compacte camera. Aan de voorkant van de rugzak is een groot mesh-vak geplaatst, waarin je natte kleding of je fiets/klimhelm kunt opbergen. Ander klimmateriaal zoals pikkels of wandelstokken worden stevig gemonteerd aan de materiaallussen en de elastische montagestraps op de rugzak. En uiteraard is er binnen in het hoofdvak een speciaal vak voor je waterzak, waarvoor er tevens een kleine opening bovenaan het rugpand is geplaatst om de slang door te voeren.

Heb je je materiaal eenmaal opgeborgen in de rugzak, dan kun je dankzij de compressie-straps aan de zijkant zorgen dat het niet gaat schuiven en de rugzak nog stabieler tegen je rug aan blijft zitten. Wel zo prettig als je de rugzak niet helemaal vol hebt gestopt met materiaal.

Tot slot zit er een regenhoes verwerkt in een vak helemaal onderop de rugzak, zodat je deze altijd bij je hebt. Voor de veiligheid is deze tevens voorzien van een reflecterende tekst, zodat je ook bij slecht weer/zicht goed bent te zien door bijvoorbeeld achteropkomend verkeer.

De Deuter ACT Trail 28 SL is gemaakt van lichtgewicht Microrip Nylon en HexLite 210 in de kleurencombinatie sky grey/storm (licht- en donkerblauw) en weegt zoals gezegd 1300 gram. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze damesrugzak een inhoudsvolume van 28 liter.

De verkoopprijs van de Deuter ACT Trail 28 SL is EURO 89,95.

De Deuter ACT Trail 28 SL is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Deuter nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen (045-5466611).

Voor meer informatie over Deuter in het algemeen kun je ook de site van Deuter zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Deuter:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }