foto

In de kijker: Coleman Fusion Vario

De Fusion Vario slaapzak van Coleman is er eentje waarmee je zowel bij warm als koud weer een geschikte slaapzak hebt: door een ingenieuze dubbele laag kun je namelijk kiezen voor een enkele laag over je heen bij warm weer en een dubbele laag bij kouder weer. Op die manier is het temperatuurbereik van deze slaapzak variabel: ofwel 10°C comfort tot -8° extreme, ofwel 7°C tot -13°C extreme (volgens EN13537 norm).

Coleman RaidDe Fusion Vario maakt deel uit van de Fusion-serie van Coleman. De Fusion Vario is gevuld met Coletherm, een holle vezel die ervoor zorgt dat de warmte beter gevangen blijft in de slaapzak zelf. Het buitentijk is van ripstop nylon. Door de ripstop is de kans op scheuren klein en wordt de duurzaamheid van de slaapzak dus vergroot. Aan de binnenzijde is gekozen voor polykatoen: een combinatie van katoen en polyester. Bij deze lichte combinatie wordt het beste van beide materiaalsoorten gecombineerd: het comfort van katoen en de sterkte van polyester.

Evenals de andere slaapzakken uit de Fusion serie maakt ook de Fusion Vario gebruik van het Easy Sleep System van Coleman. Dit is de benaming van een reeks features die zorgen voor gemak en comfort. Zo is een klein zakje aan de binnenkant van de slaapzak aanwezig, een zogenaamde security pocket. Hierin kun je bijvoorbeeld je portemonnee of sleutels opbergen, maar het is ook perfect geschikt voor bijvoorbeeld je lenzendoosje. Thermolock zorgt ervoor dat er geen kou binnen kan dringen via de rits, terwijl de Autolock op de ritsen er juist voor zorgen dat deze laatsten niet uit zichzelf open gaan. Uiteraard maakt een warmtekraag onderdeel uit van het Easy Sleep Systeem en deze kun je middels een trekkoord ook eventueel aantrekken voor nog meer warmte. Tot slot is de vorm van het voeteneind van de slaapzak aangepast aan het feit dat je soms met je tenen omhoog ligt (als je dus op je rug slaapt).

Met de Fusion Vario kun je kiezen tussen liggen onder een enkele of een dubbele laag. Ripstop zorgt voor een grotere duurzaamheid van het buitentijk. Coletherm is een holle vezel die warmte beter kan vasthouden. Het Easy Sleep Systeem zorgt voor comfortabel en veilig slapen.

Overigens kun je de rits ook van onderen een stukje open ritsen, zodat je voor extra ventilatie kunt zorgen als je in de zomer in de slaapzak ligt. Bovenaan verdwijnt de rits achter een flapje, zodat je er geen last van hebt in je gezicht.

De Coleman Fusion Vario heeft een ruime lengte van 230 centimeter en weegt 2 kilo en ordt opgeborgen in de bijgeleverde stuffbag. Deze stuffbag is voorzien van twee straps om 'm te comprimeren tot ongeveer 40 bij 23 centimeter. Zit de slaapzak niet in de stuffbag, dan kun je 'm gemakkelijk ophangen aan de lusjes die aan de buitenzijde van het voeteneinde zijn genaaid.

De verkoopprijs van Coleman Fusion Vario is EURO 54,95.

De Coleman Fusion Vario is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Coleman nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Coleman Benelux BV in Breda (076-5728500).

Voor meer informatie over Coleman in het algemeen kun je ook de site van Coleman zelf bezoeken.

Voor meer informatie over slaapzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Coleman:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-04-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]