foto

In de kijker: "Zero" van Cactus Climbing

Buitensporten moet steeds lichter. Elke gram telt en dat geldt dus ook voor de rugzak. De "Zero" van Cactus Climbing speelt hier prima op in. Deze kleine (15 liter) dagrukzak is namelijk super-licht (slechts 340 grammen!), maar toch erg praktisch in het gebruik. Camelbak-ready, met elastische strap om je regenjas aan de buitenkant te hangen en inclusief heupgordel(tje).

'Zero' van Cactus ClimbingAls je lichtgewicht op pad wilt gaan is het niet zo moeilijk om een lichtgewicht dagrukzak te vinden. Maar om een rugzak te vinden die licht is van gewicht en toch van alle gemakken voorzien, dan kom je wellicht snel bij de "Zero" uit. Zoals gezegd is het gewicht van de 'mini missie rugzak' slechts 340 gram. Daarvoor krijg je toch een volwaardige rugzak. Zo bevat het hoofdvak van de "Zero" een speciaal compartiment voor een Camelbak waterzak. Aan de buitenkant vind je verder een handige elastische strap om bijvoorbeeld je fleece-sweater of regenjack achter te binden. Ook is er een buitenvakje met een luchtig gaas, zodat je daar bijvoorbeeld natte sokken in te drogen kunt stoppen.

Het rugpand van de "Zero" bestaat uit één lang stuk en bevat dus geen storende uitsteeksels of stiksels. De heupgordel is welliswaar erg dun, maar gezien de grootte van de rugzak (15 liter) zul je ook geen zwaardere missen. Voor de veiligheid is er aan de achterkant van de rugzak onderaan een streep reflecterend materiaal bevestigd. Op die manier ben je ook makkelijk zichtbaar voor andere verkeer mocht je tijdens een nacht-hike langs een weg moeten lopen.

Volgens de makers past de "zero" opgevouwen in een pak melk. Zonde om te doen, maar wel goed om te weten mocht je de "Zero" mee willen nemen tijdens je vakantie als dagrugzak voor de dagtochten. Hij past dus niet alleen in een pak melk, maar ook makkelijk in één van de kleine zijvakken van een grotere rugzak.

De verkoopprijs van de "Zero" is Hfl. 152,06 of EURO 69,00.

De Zero is verkrijgbaar bij een select aantal buitensportzaken, maar ook de op de site van Cactus Climbing Nederland zelf. Winkels die Cactus Climbing nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lagu in Leeuwarden (0626-488144).

Tevens kun je de site van Cactus Climbing Nederland bezoeken voor meer info over dit merk.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]