foto

In de kijker: Birdland Survival Bivakzak

De survival bivakzak van Birdland is een zeer ruime, één-persoons bivakzak voor buitensporters die gepland overnachten in de buitenlucht. De bivakzak meet 250 centimeter en is daarmee goed geschikt om ook je uitrusting onderdak te verschaffen gedurende de nacht.

De zijrits van de bivakzak is voorzien van een extra bescherming waardoor er nauwelijks wind door naar binnen kan dringen. Aan de bovenkant zorgt een boogje ervoor dat je je hoofd vrij kunt bewegen zonder meteen tegen het doek aan te liggen. Een mini-luifeltje bevestigd aan dit boogje kan je sluiten als het regent of open laten bij warm weer. Een gaasnetje houdt ongewenste muggen en andere insecten buiten.

Birdland Survival Bivakzak

De survival bivakzak is aan de bovenkant gemaakt van Sofitex 2000, een sterke maar zeer lichte nylonsoort. Het is waterdicht en ademend, zodat je comfortabel kunt slapen, ook als het buiten regent. De onderkant is gemaakt van een sterke slijtvaste nylon. De bivakzak wordt geleverd inclusief scheerlijnen en lichtgewicht haringen. Op die manier kun je de bivakzak aanspannen zodat het boogje stevig rechtop blijft staan en eventueel regenwater makkelijk van de bivakzak kan afparelen. Het totale gewicht van de bivakzak bedraagt 700 gram, zonder de lichtgewicht haringen blijft er 680 gram over.

De belangrijkste kenmerken van de Birdland Survival Bivakzak op een rijtje:

  • zeer ruim (250 centimeter lang!), dus ook plaats voor je materiaal
  • bovenkant gemaakt van ademend en waterdicht Sofitex 2000 nylon
  • onderkant gemaakt van een sterk slijtvast nylon
  • voorzien van een boogconstructie die je hoofd de ruimte geeft
  • gaasnetje om insecten buiten te houden zonder geheel afgesloten te liggen
  • scheerlijnen zorgen ervoor dat het zeil van de bivakzak strak staat waardoor regenwater er makkelijker vanaf kan parelen
  • wordt geleverd inclusief scheerlijnen, haringen en opbergzakje.

De verkoopprijs van de Birdland Survival Bivakzak is EURO 165,-.

Mocht jij ook een Birdland Survival Bivakzak willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de Birdland Survival Bivakzak nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Atelier Birdland in Maarsbergen (0343-431600).

Meer over bivakzakken lees je in de materialenrubriek.

Meer over Birdland vind je op site van Birdland.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }