foto

In de kijker: Berghaus C7 Pro (Bioflex)

Berghaus komt deze maand op de markt met de eerst rugzakken met het Bioflex draagsysteem. Bioflex dankt zijn naam aan het 'flexibele' rugpand dat volledig meebeweegt met de bewegingen van de drager ervan. Het topmodel van de Bioflex-serie is de hier besproken C7 Pro.

Berghaus C7 ProHet unieke aan het Bioflex-systeem is het feit dat het rugpand zich op twee manieren aanpast aan de bewegingen van de drager. Zo draait de heupgordel mee met de op-en-neer gaande bewegingen van de heupen tijdens het lopen en klimmen. En als er voorover gebogen wordt (waarbij de ruglengte toeneemt door het verdraaien van de wervels) schuiven de schouderbanden mee en blijft de rugzak bij de heupgordel niet vast tegen de rug aanliggen. Hierdoor ontstaat dus een veel grotere bewegingsvrijheid tijdens zowel het lopen als het klimmen.

Het zwaartepunt is iets van de rug verwijderd, maar blijft door het meebewegende Bioflex-systeem wel steeds op de juiste plaats ten opzichte van de rug en de heupen. De Delrin-boog die is verwerkt in het systeem blijft de lading steeds netjes verdelen over de heupgordel. Hierdoor is de rugzak veel comfortabeler te dragen en raakt de drager ervan minder snel vermoeid.

Het draagsysteem van de Berghaus C7 Pro is zeer fijn af te stellen. Allereerst kunnen de schoudervlakken verder uit elkaar worden gezet als de drager brede schouders heeft. Vervolgens kan de lengte van het rugpand gemakkelijk worden afgesteld middels een strap. Deze strap is ook tijdens het dragen te bedienen, waardoor de drager zelf de rugzak kan afstellen op de ideale lengte. De heupgordel is in de vorm van zogenoemde Finger Grips: een ontwerp dat zich uitermate goed aanpast aan de vorm van de heupen door als het ware een open hand om de heupen te leggen.

Met het Bioflex-systeem draait de heupgordel mee met de bewegingen van de heupen. Met de gele strap kan de lengte van het rugpand met één hand worden aangepast. Toepassing van DryFusion-technology garandeert waterdichte 'naden'. De schoudervlakken zijn eenvoudig te verstellen en zo aan te passen aan de breedte van de schouderbladen van de drager.

Zoals gezegd is de C7 Pro het topmodel van de Bioflex-rugzakken. De rugzak heeft een volume van 70 + 10 liter en is gemaakt van ijzersterk 700D Dupont Cordura. De naden zijn middels DryFusion-technology waterdicht gemaakt, evenals bijvoorbeeld de rits van het topvak. Het grote ondervak wordt afgesloten met een waterdichte rol-top-sluiting. Aan beide zijkanten is de rugzak uitgevoerd met weggewerkte zijvakken die elk een inhoud van 5 liter hebben.

Verder is de rugzak voorzien van een zeer handige frontpocket welke op zowel een zomerse manier (mesh-pocket) als op een winterse manier (vak voor sneeuwschep) kan worden gebruikt. Uiteraard is de C7 Pro voorzien van de nodige loops en straps om onder andere pickel, stijgijzers en wandelschoenen te bevestigen.

Aan beide zijden zijn tevens vakken voor de drinkfles geplaatst, terwijl in het hoofdvak een speciale zak is ingenaaid voor een hydration-system (waarvan de slang uiteraard via een klein gaatje gemakkelijk naar buiten geleid kan worden). In het topvak is een gehard stuk verwerkt om het hoofd in te leggen (heerlijk voor tijdens een rustpauze, maar tevens ruimte bieden voor het hoofd bij het naar boven kijken).

Naast de C7 Pro, welke overigens ook als dames-model verkrijgbaar is, zijn er nog de C7 2-serie (met onder andere een gigantische 90+10 liter uitvoering) en de C7 1-serie (met voor de dames een bescheiden 60+10 liter uitvoering).

De verkoopprijs van de Berghaus C7 Pro is EURO 279,90.

De Bioflex-rugzakken van van Berghaus zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Berghaus nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met LV Equipment in St. Maartensdijk (0166-663576).

Voor meer informatie over Berghaus in het algemeen kun je ook de site van Berghaus zelf bezoeken. Voor meer informatie over rugzakken kun je ook terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-04-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]