foto

In de kijker

Wenger Evolution serie

Wenger Evolution serie

Met de introductie van de nieuwe Evolution serie heeft het Zwitserse Wenger eigenlijk een revolutionaire verandering doorgevoerd in het Zwitserse zakmes: de schalen van de Evolution-serie zijn namelijk ergonomisch naar de vorm van de hand gevormd.

Meer over de Wenger Evolution serie

X-UnderGear CCR-Shirt

X-UnderGear CCR-Shirt

X-UnderGear is de logische assortiments-uitbreiding van de makers van X-Socks. Gebruikmakend van 'Climate-Controlling and Regulating Technology' zorgt het CCR-shirt er voor dat je tijdens koude omstandigheden extra goed beschermd bent tegen de kou.

Meer over het X-UnderGear CCR-Shirt

Berghaus C7 Pro (Bioflex)

Berghaus C7 Pro (Bioflex)

Berghaus komt deze maand op de markt met de eerst rugzakken met het Bioflex draagsysteem. Bioflex dankt zijn naam aan het 'flexibele' rugpand dat volledig meebeweegt met de bewegingen van de drager ervan. Het top-model van de Bioflex-serie is de hier besproken C7 Pro.

Meer over de Berghaus C7 Pro

Lowe Alpine Aquila Air 25

Lowe Alpine Aquila Air 25

Lowe Alpine introduceert dit jaar een uitgebreide serie rugzakken speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De Aquila Air 25 is één van die nieuwe packs, compleet met Pure Air draagsysteem en Torso Fit Centro voor het eenvoudig kunnen afstellen van de lengte van het rugpand.

Meer over de Lowe Alpine Aquila Air 25

Mammut Blaze Lace Edge

Mammut Blaze Lace Edge

Steeds meer bezoekers van Hiking-site.nl ontdekken het plezier van klimmen, zowel in de hal als op de rotswand. Juist voor die mensen die beginnen met klimmen is de Blaze Lace Edge van Mammmut de ideale klimschoen: zeer comfortabel, all-round en erg vriendelijk geprijsd.

Meer over de Mammut Blaze Lace Edge

Techtrail Alterra

Techtrail Alterra

Één van de topmodellen van Techtrail is de Alterra, met ingebouwde ski chronometer. Maar naast deze ski chrono kun je ook gebruik maken van het kompas, de hoogtemeter, barometer en uiteraard een uitgebreide stopwatch en tijdsfunctie.

Meer over de Techtrail Alterra

Eureka! Alpenlite 2XT

Eureka! Alpenlite 2XT

Eureka! heeft voor dit seizoen het assortiment trekkerstenten sterk uitgebreid, onder andere in het 4 seizoenensegment. De Alpenlite 2XT is zo'n kleine 4 seizoenentent, die hoge betrouwbaarheid met een laag gewicht en kleine pakruimte weet te combineren.

Meer over de Eureka! Alpenlite 2XT

Coleman Epsilon 3

Coleman Epsilon 3

Voor de lichtgewicht avonturiers komt Coleman dit seizoen met enkele interessante nieuwe modellen op de markt die veel ruimte met weinig gewicht combineren. Één daarvan is de Epsilon 3, een lichtgewicht tent van slechts 3,1 kilo die plaats biedt aan 3 personen.

Meer over de Coleman Epsilon 3

Ajungilak MTI Sleep System

Ajungilak MTI Sleep System (Igloo Air)

Ajungilak bestaat dit jaar 150 jaar en dat wordt op bijzondere wijze gevierd: voor deze gelegenheid biedt ze een combinatie van slaapzak en matras voor een aantrekkelijke combinatie-prijs. Het MTI Sleep System bestaat uit een Igloo Air Comfort (met geïntegreerd hoofdkussen) en een opblaasbaar matras.

Meer over het Ajungilak MTI Sleep System (Igloo Air)

Lightwave t2 ultra

Lightwave t2 ultra

Voor mensen die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen laag gewicht, hoge kwaliteit en veel ruimte biedt de nieuwe ultra-serie van Lightwave een uitkomst. De hier besproken t2 ultra weegt net iets meer dan 2 kilo maar biedt meer dan genoeg ruimte voor 2 personen én 2 rugzakken in de ruime voortent.

Meer over de Lightwave t2 ultra

Julbo Typhoon

Julbo Typhoon

De Typhoon is een nieuwe zonnebril met bijzondere lenzen: Cameleon lenzen. Deze bestaan uit een combinatie van de Aquapolar- en Altichromic lens. Hierdoor beschermen ze zowel tegen weerkaatsend licht (bijvoorbeeld van water) als tegen fel licht: de lenzen kleuren namelijk donkerder als er meer licht is.

Meer over de Julbo Typhoon

Raichle Blizzard GTX

Raichle Blizzard GTX

De Blizzard GTX van het Zwiterse Raichle is een stevige (berg)wandelschoen voor mensen die comfort met duurzaamheid willen combineren. Gemaakt van stevig leer en voorzien van waterdicht Gore-Tex beschermt deze schoen je voeten tijdens de meest veeleisende wandeltochten in de bergen.

Meer over de Raichle Blizzard GTX

Montrail Stratos XCR

Montrail Stratos XCR

In Nederland en België is het Amerikaanse merk Montrail nog geen grote bekende. Vreemd eigenlijk als je bedenkt dat het merk al meerdere jaren achteren in de vooraanstaande Amerikaanse (buiten)sportbladen de lijsten aanvoert van beste of meest comfortabele buitensportschoenen. De Stratos XCR is zo'n typische Montrail schoen: een soort middenweg tussen lichte bergschoen en zware sportschoen.

Meer over de Montrail Stratos XCR

Osprey Atmos 25

Osprey Atmos 25

De Atmos 25 is de kleinste en lichtste pack uit de superlichte Atmos-range van Osprey. Met een gewicht van slechts één kilo is deze daypack de ideale rugzak voor zomerse wandeltochten en klim- en klauterpartijen. En ondanks het bijzonder lage gewicht is de Atmos uitgerust met verbluffend veel functionele features die het tot een zeer complete daypack maken, zowel voor hikers, bikers als climbers.

Meer over de Osprey Atmos 25

Patagonia Figure IV Jacket

Patagonia Figure IV Jacket

Het Figure IV jacket van Patagonia is de perfecte softshell voor de actieve buitensporter die net iets meer eist qua comfort en bewegingsvrijheid en toch wil besparen op gewicht. Gebruikmakend van het nieuwe 'Composite Seam System' (CSS) is het jack namelijk behoorlijk licht en voelt het zeer comfortabel aan.

Meer over het Patagonia Figure IV Jacket

Vaude Tour 30

Vaude Tour 30

De Tour 30 is een nieuwe dagrugzak van Vaude met een opbergruimte van 30 liter en een gewicht van net iets meer dan een kilo. De Vaude Tour 30 vormt de middenmoot van de Tour-serie en is geschikt voor lange dagtochten, maar ook zomerse huttentochten waarbij niet al te veel bagage mee hoeft te worden genomen.

Meer over de Vaude Tour 30

Coleman Raid

Coleman Raid

De Coleman Raid is een ultralichte (980 gram) en ultracompacte (53x20x5cm) enkeldaks trekkerstent. Bijzonder aan deze kleine tent is het feit dat er geen zakje bijgeleverd wordt, maar dat de tent kan worden verpakt in een meshpocket die in het grondzeil zit verwerkt. Een tent voor hen die laag gewicht met een lage prijs willen combineren.

Meer over de Coleman Raid

Exped Vela I Extreme

Exped Vela I Extreme

De Exped Vela I Extreme is de op één na lichtste tent uit de Vela-serie van Exped. Met een gewicht van slechts 1,75 kilo is deze éénpersoonstent bijzonder licht voor de kwaliteit en ruimte die hij de gebruiker te bieden heeft. Bijzonder detail: de buitentent van de Vela I Extreme wordt geopend en gesloten middels een draadschuif-systeem en niet met een rits.

Meer over de Exped Vela I Extreme

Lowe Alpine Zanskar ND 65+15

Lowe Alpine Zanskar ND 65+15

De Zanskar ND 65+15 van Lowe Alpine is het resultaat van uitvoerig onderzoek naar de ideale expeditierugzak voor vrouwen. Omdat vrouwen het zwaartepunt liever lager op de rug hebben, is de Zanskar van onderen breder dan van boven. Bovendien is hij uitgerust met meerdere handige opbergvakken, zowel binnen in de rugzak als aan de buitenkant.

Meer over de Lowe Alpine Zanskar ND 65+15

Suunto t6

Suunto t6

Met de t6 slaat Suunto een nieuwe weg in op het gebied van wristopcomputers. De t6 is niet meer een 'eenvoudige' sporthartslagmeter, maar meet veel meer lichaamsfuncties en is daarmee een volwaardige trainingspartner voor elke (buiten)sporter die het werken aan zijn/haar conditie als een serieuze zaak ziet.

Meer over de Suunto t6

Mammut Snow Gloves

Mammut Snow Gloves

Met de koude wintermaanden voor de deur wordt het tijd om aan specifieke winterproducten aandacht te besteden. De hier besproken sneeuwhandschoenen van Mammut kunnen je de ellende van koude handen tijdens bijvoorbeeld het sneeuwwandelen besparen: de Morzine DT Women's Glove en de Nakiska SC Glove voor de heren.

Meer over de Mammut Snow Gloves

Optimus Crux

Optimus Crux

Als gewicht een belangrijke factor bij het samenstellen van je paklijst is, dan zal de Optimus Crux al snel de rol van brander vervullen: met zijn 89 gram en extreem klein inpakvolume merk je nauwelijks dat je 'm meedraagt. Zet je deze kleine brander echter op je gastankje, dan zul je versteld staan van de power die er uit zo iets kleins kan komen.

Meer over de Optimus Crux

Stubai Pieps DSP

Stubai Pieps DSP

Eind vorig jaar bracht Stubai deze revolutionaire lawinepieper op de markt en inmiddels zijn er al vele wintersportende buitensporters die er met honderd procent op vertrouwen. De Stubai Pieps DSP heeft niet alleen drie antennes voor een beter bereik maar geeft tevens aan hoeveel slachtoffers er onder de sneeuw begraven liggen.

Meer over de Stubai Pieps DSP

Coleman Fusion Vario

Coleman Fusion Vario

Als gewicht een belangrijke factor bij het samenstellen van je paklijst is, dan zal de Optimus Crux al snel de rol van brander vervullen: met zijn 89 gram en extreem klein inpakvolume merk je nauwelijks dat je 'm meedraagt. Zet je deze kleine brander echter op je gastankje, dan zul je versteld staan van de power die er uit zo iets kleins kan komen.

Meer over de Coleman Fusion Vario


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }