foto

In de kijker: Salomon 10+3 Insulated Set

Speciaal voor adventure races, trailrunners en ander buitensporters die maar weinig material mee hoeven te nemen heft Salomon een serie zeer compacte en lichte rugzakken ontwikkeld. Het XA 10+3 Insulated Set is daar een voorbeeld van: een functionele ultralichte rugzak inclusief Source waterzak.

Klein maar veelzijdig

Salomon 10+3 Insulated SetHet XA 10+3 Insulated Set is even klein als veelzijdig. De rugzak heeft normaal gesproken een volume van 10 liter, maar door een rits die rondom het hoofdvak loopt open te ritsen komt daar nog eens 3 liter extra bij. Bovendien kun je alles wat in de rugzak zit opgeborgen altijd compact houden dankzij de elastische spanband die kruislings over het hoofdvak is gespannen. Op die manier kun je de rugzak goed comprimeren om te garanderen dat alles op zijn plek blijft zitten tijdens het hardlopen. Het gewicht is bovendien erg laag: het set weegt slechts 406 gram.

Airvent systeem

Het rugpand van het XA 10+3 Insulated Set is gebaseerd op het Airvent systeem van Salomon. Hierbij is er een grote Y-vormige strook open gehouden in het rugpand, voorzien van een dunnen meshlaag. De lucht kan via deze strook vrij circuleren, zodat je minder snel kans hebt op een natte rug tijdens je training. Ook de schouderbanden zijn voorzien van mesh, terwijl de in hoogte verstelbare borstband extra dun is gehouden.

Het XA 10+3 Insulated Set is voorzien van het Airvent systeem. De set wordt geleverd inclusief een Source waterzak (2 liter). Dankzij een rits is het volume van het hoofdvak met 3 liter uit te breiden. De rits van het hoofdvak is waterafstotend, evenals het gebruikte materiaal.

Inclusief Source waterzak

Tegen het rugpand van de rugzak zit een speciaal vak voor de waterzak. Dit vak is via de buitenkant te bereiken, zodat je niet eerst je rugzak hoeft te openen om de waterzak er uit te halen als deze opnieuw gevuld moet worden. De rugzak wordt geleverd inclusief een 2 liter waterzak van Source van hoge kwaliteit. Zo zijn de drinktube en de zak behandeld met een antibacteriologische technologie om blijvend de groei van bacteriŰn tegen te gaan. Het drinkventiel is lekvrij en wordt weggeschoven in een handig opbergvak tijdens het rennen. De tube zelf loopt via ÚÚn van de schouderbanden naar voren en is zo volledig ge´ntegreerd in de rugzak. De grote opening van de waterzak is handig te openen en sluiten en zorgt er bovendien voor dat je de zak goed kunt reinigen na een training.

Mesh pockets

Aan de buitenzijde van de rugzak zijn maar liefst 3 mesh pockets geplaatst: aan beide zijkanten elastische vakken voor het opbergen van drinkflessen of ander klein materiaal en op de achterkant een groter vak om bijvoorbeeld snacks of een shirt met lange mouwen in op te bergen. Aan de binnenzijde van het hoofdvak is er verder nog een mesh pocket opgenomen, welke is af te sluiten met een rits.

Waterafstotend

Het XA 10+3 Insulated Set is gemaakt van waterafstotend materiaal, zodat je niet direct bij een lichte bui in paniek hoeft te raken. De rits van het hoofdvak is bovendien ook waterafstotend, zodat je materiaal er veilig in zit opgeborgen.

Uit te breiden naar eigen smaak

In de schouderbanden zijn bevestigingspunten opgenomen om het set naar eigen smaak uit te breiden. Zo kun je onder andere een extra borstzak ophangen of extra flessenhouders voor als je onder erg warme/droge omstandigheden op pad gaat. Deze accessoires zijn los te verkrijgen bij de Salomon-dealers.

Adviesverkoopprijs

De verkoopprijs van de Salomon 10+3 Insulated Set is EURO 79,95.

Verkrijgbaarheid

De Salomon 10+3 Insulated Set verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Salomon nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Salomon Nederland in Leusden (033-4345070).

Meer informatie

Voor meer informatie over Salomon in het algemeen kun je ook de site van Salomon zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }