foto

In de kijker: Lowe Alpine CROSSvent 45+10

De CROSSvent 45+10 van Lowe Alpine is een zeer comfortabele rugzak voor huttentrektochten in de bergen. De rugzak beschikt over het nieuwe CROSSvent-rugpand, een Centro-verstelsysteem en een Adaptive Fit heupband om stabiliteit, pasvorm en draagcomfort te garanderen.

CROSSvent

Lowe Alpine CROSSvent 45+10Het CROSSvent rugpand dankt de naam aan de vorm van het mesh ventilatieysteem waaruit het rugpand is opgebouwd. Dit heeft de vorm van een kruis en zorgt voor een optimale ventilatie op de rug. De vier hoeken van het rugpand zijn juist voorzien van een zeer comfortabel aanvoelende polstering, waardoor de rugzak zeer stabiel tegen de rug gedrukt wordt. Hierdoor worden pasvorm en stabiliteit optimaal gecombineerd in één rugpand.

Centro rugverstelling

Maar pasvorm heeft niet enkel te maken met hoe de rugzak tegen de rug aan komt te hangen. Het is ook van groot belang dat de rugzak op de juiste hoogte tegen de schouderbladen komt te hangen, zodat de rugzak stabiel en comfortabel te dragen is. Daarvoor zorgt het Centro rugverstelsysteem, waarmee de hoogte van de schouderbanden kan worden bepaald. Op die manier ontstaan er drie verschillende maten (S, M en L) in één rugzak. Verstellen gaat gemakkelijk middels een strap die centraal (vandaar de naam) tussen de schouderbanden op het rugpand is geplaatst. Bedenk overigens dat de verstelmogelijkheid van het Centro-verstelsysteem mensen met een brede nek of ruime torso ook de mogelijkheid biedt om comfortabeler te wandelen: bij verkorten van de lengte gaan de schouderbanden namelijk iets verder uit elkaar staan (ideaal voor mensen met een brede nek), terwijl bij verlengen de polstering van de schouderbanden beter op z’n plek komt te zitten bij mensen met een brede torso.

De rugzak is uitgevoerd met een CROSSvent rugpand. De Adaptivefit heupband past zich aan ieder lichaam aan. Het Centro rugverstelsysteem maakt de rugzak geschikt voor een groot aantal ruglengtes. Het hoofdvak is tevens bereikbaar via een 'Front-Entry' opening.

Adaptive Fit heupband

Om het draagcomfort van de CROSSvent 45+10 compleet te maken heeft Lowe Alpine deze uitgerust met hun befaamde Adaptive Fit heupband. Zoals de naam al doet vermoeden past deze heupband zich geheel aan het lichaam van de drager van de rugzak aan. En dat op een bijzonder eenvoudige manier, door slechts één strap te verstellen. Dit in tegenstelling tot veel andere heupbanden waarbij je vaak meerdere straps exact op elkaar moet afstellen om tot een optimaal draagcomfort te komen. Een bijkomend voordeel van de Adaptive Fit heupband is het feit dat deze zowel voor het mannelijk- als het vrouwelijk lichaam geschikt is. De vrouwelijke heup is over het algemeen iets ronder, maar dat vormt voor deze heupband geen enkel probleem.

Ruim voorzien van features

De CROSSvent 45+10 is ruim voorzien van features die het maken vn een huttentocht kunnen veraangenamen. Allereerst zijn er ruim voldoende zakken en vakken op de rugzak te vinden. Naast het grote hoofdvak (dat ook middels een ‘Front-Entry’ toegankelijk is) is er ook een verstelbaar topvak, dat zowel aan de buiten- als de binnenzijde een met rits afsluitbare zak heeft. Aan de zijkanten zijn niet alleen meshpockets geplaatst voor de drinkfles, maar ook zeer ruime soufflé vakken voor klein materiaal. Aan de voorzijde van de rugzak is een elastisch open vak geplaatst om bijvoorbeeld je regenjack in op te bergen, met daar weer bovenop een klein vak voor kleiner materiaal als een energybar of GSM. Uiteraard is de rugzak voorzien van een drinkzakvak, sleutelclip, lussen voor pickel/wandelstokken en een regenhoes. Extra zijn het SOS-paneel aan de binnenzijde van het topvak en de noodfluit die in de verstelbare borstband is verwerkt. Tot slot zorgen de zijcompressiestraps ervoor dat de inhoud van de rugzak netjes en compact op z’n plaats blijft zitten tijdens het wandelen.

Op Pad laaiend enthousiast

De redactie van Op Pad had eerder de mogelijkheid om de Lowe Alpine CROSSvent 35+10 uit te proberen en was laaiend enthousiast:

“Het draagcomfort van de heupband is subliem. Het rugpand zal niet voorkomen dat je gaat zweten, maar je kunt er fluitend lasten boven de tien kilo mee vervoeren. Zonder een overdreven hoeveelheid bandjes en andere frutsels kun je er toch probleemloos al je spullen in of aan kwijt.”

Maten en modellen

De CROSSvent 45+10 is grootste rugzak uit deze serie, met een gewicht van 1360 gram. Er is ook een kleinere versie beschikbaar: de CROSSvent 35+5 en een speciaal damesmodel: de ND33+5 met een gewicht van 1200 gram. Lowe Alpine schaalt de CROSSvent 45+10 is op een loadzone van 15 kilo, wat wil zeggen dat je in deze rugzak zonder verlies van draagcomfort 15 kilo met je mee kunt dragen. Ruim voldoende dus voor een mooie huttentocht in de Alpen of Pyreneeën. De Lowe Alpine CROSSvent 45+20 is verkrijgbaar in vier verschillende kleurcombinaties: terracotta/slate gray/granite, dust/bark/black, coablt/granite/slate gray en titanium/haze/lead. Overigens is er ook een 25 liter model die de ideale drieseizoenen wandelrugzak vormt: de CROSSvent 25.

Adviesverkoopprijs

De verkoopprijs van de Lowe Alpine CROSSvent 45+10 is EURO 129,95.

Verkrijgbaarheid

De Lowe Alpine CROSSvent 45+10 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Benelux BV in Leusden.

Meer informatie

Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }