foto

In de kijker: Deuter Neosphere -10° slaapzak

Deuter Neosphere -10° slaapzak De Neosphere -10° slaapzak van Deuter is een opvallende comfortabele donzen slaapzak dankzij het Thermo Stretch Comfort System. Daardoor wordt je slaapzak sneller warm en heb je meer bewegingsvrijheid gedurende de nachtrust.

Thermo Stretch Comfort System

Bij het Thermo Stretch Comfort System van Deuter is de binnenkant van de slaapzak voorzien van een elastisch binnentijk. Daardoor omsluit de slaapzak je lichaam beter en is er dus veel minder ‘loze lucht’ te verwarmen. Maar omdat het materiaal elastisch is, kun je zonder problemen op je zij liggen, je knieën optrekken of op je buik gaan liggen. De slaapzak past zich immers gewoon aan jouw lichaam aan, met een stretch van wel 25%.

Extra warmte dankzij comfortabele features

Beweeg je muis over de foto's om een vergroting te bekijken.

Thermo Stretch Comfort SystemExtra warme capuchon met aanrijgkoordErgonomisch gevormd voeteneindTactel Softlining en Deuter Diamond 30D
Deuter Neosphere -10° slaapzak

Het Thermo Stretch Comfort System is echter niet de enige feature die voor extra warmtecomfort zorgt. Zo is de Neosphere -10 tevens voorzien van een ergonomisch gevormde capuchon en voetenzone. Dankzij de toepassing van Ergo Foot hebben de voeten de perfecte bewegingsvrijheid die ze nodig hebben, maar zorgt extra dons ervoor dat de voeten ook lekker warm blijven gedurende de nacht. Een extra dikke donskraag houdt de warmte binnen de slaapzak, daarbij geholpen door een elastisch rijgkoord dat de capuchon perfect sluitend om het hoofd kan verstellen.

Trapezevormige kamers

Om te voorkomen dat de warmte via koudebruggen langs naden alsnog de slaapzak kan verlaten, wordt het dons in zogenaamde trapezevormige kamers gestopt. Bijkomend voordeel van deze manier van het dons plaatsen is dat het dons ook niet kan verplaatsen en je dus geen plekken krijgt waar er minder isolatie in de slaapzak is om de warmte vast te houden.

Superieure materialen

Bij de fabricage van de Neosphere slaapzakken maakt Deuter gebruik van superieure materialen. Naast een dons van zeer goede kwaliteit (675+ cuin, 90/10 ganzen dons) wordt voor de binnenvoering het zeer prettig aanvoelende Tactel Softlining gebruikt. Dit materiaal voelt ook direct op de huid prettig aan. Het buitentijk is gemaakt van Deuter Diamond 30D, dat winddicht en waterafstotend is. Dit alles wordt dicht geritst met een 2-weg YKK rits, welke zo is geplaatst dat er ook twee slaapzakken aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Meerdere uitvoeringen

De Neosphere is er overigens in meerdere uitvoeringen. Naast de hier besproken -10 °versie is er ook een lichtere -4° versie en een zwaardere -15 °versie voor 4 seizoenen. De Neosphere -10° is er net als de beide andere versies in een regular en large uitvoering. De eerste is geschikt voor mensen tot ongeveer 185 centimeter, de large uitvoering voor mensen tot zo’n 200 centimeter.

Inclusief compressie en opbergzak

De Neospehere -10° wordt geleverd inclusief een stevige compressiezak, waarin deze slaapzak van 1320 gram kan worden gecomprimeerd tot de kleine afmeting van 17x38 centimeter. Om de slaapzak op te bergen wordt er tevens een ruime opbergzak meegeleverd, waarin de slaapzak ongecomprimeerd in wordt bewaard en voldoende kan ademen.

Adviesverkoopprijs

De verkoopprijs van de Deuter Neosphere -10° slaapzak is EURO 299,95 (regular) en EURO 329,95 (large).

Verkrijgbaarheid

De Deuter Deuter Neosphere -10° slaapzak is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Deuter nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Deuter in het algemeen kun je ook de site van Deuter zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Deuter:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }