foto

Goodies: win Lowe Alpine Dry Zone Seamless ondergoed

Nu de dagen korter en kouder worden is het zaak om je goed te beschermen tegen de kou. Een goed systeem om warm te blijven is het lagensysteem voor wat betreft kleding. Het Dry Zone Seamless ondergoed van Lowe Alpine vormt in dat geval de perfecte basislaag.

Dry Zone?

Lowe Alpine Dry Zone Seamless ondergoedTranspiratie in combinatie met wind is vaak boosdoener nummer één als het gaat om afkoelen. Dus is het van belang om te zorgen dat zweet zo snel mogelijk van het lichaam weg wordt gevoerd, zodat het lichaam op temperatuur blijft of zo snel mogelijk weer op temperatuur komt. Maar niet overal op ons lichaam zitten evenveel zweetklieren: op je rug, onder je oksels en net onder je borsten zweet je bijvoorbeeld heviger dan op andere lichaamsdelen. Daarom heeft Lowe Alpine het Dry Zone principe ontwikkelt: op die plekken waar je heviger transpireert zorgt de stof voor een betere en snellere afvoer van het vocht, terwijl op de andere plaatsen juist dikker materiaal is gebruikt om lichaamswarmte vast te houden. En omdat vrouwen en mannen nu eenmaal anders in elkaar zitten, zal het je niet verbazen dat Lowe Alpine Dry Zone er bij de dames- en herenmodellen anders uitzien. Zo is bij de heren het ademend deel op de borst veel groter, terwijl bij dames de borsten juist beschermd worden met een warmer (dikker) materiaal.

Seamless?

Op het moment dat een kledingstuk direct op de huid wordt gedragen is de kans op irritatie groot. Niet alleen moet het materiaal zelf prettig aanvoelen, maar ook mogen er eigenlijk geen irriterende naden zijn die bijvoorbeeld schuurplekken kunnen veroorzaken. Dat is ook de reden waarom het Dry Zone Seamless ondergoed van Lowe Alpine zo prettig aanvoelt: er zitten namelijk geen naden op die plekken waar je ze normaal gesproken wel ziet. Dus geen last meer van schuurplekken, maar ook minder wrijving met de laag die je over het ondergoed draagt. Een bijkomend voordeel van het ontbreken van dikke naden is natuurlijk ook dat er minder materiaal gebruikt kan worden en het kledingstuk uiteindelijk ook iets lichter van gewicht is.

Verschillende modellen

Lowe Alpine heeft overigens verschillende modellen gemaakt voor de Dry Zone Seamless serie. Zo is er voor de heren een Crew shirt met lange mouwen en een shirt met korte mouwen. Ook is er een gewone onderbroek en ene lange onderbroek. Voor dames zijn er dezelfde mogelijkheden is damesmodel, maar daarnaast is er voor de dames ook nog een Dry Zone Seamless Bra (BH).

Het nut van vochtregulatie

Veel mensen onderschatten het nut van vochtregulatie. Je zweet immers toch wel als je intensief sport, dus een droge rug of droge borst is een utopie die je toch niet zult bereiken, ook niet met dit soort technisch ondergoed. Klopt als een bus! Iedereen zweet immers en dat is ook niet te voorkomen. Wat echter belangrijk is, is dat het ontstane vocht snel van het lichaam wordt weg gevoerd en dat is precies waar Dry Zone voor zorgt. Daardoor koel je minder snel af als je even pauze neemt en is je lichaam dus snel weer lekker op temperatuur. En zoals iedereen weet is dat wel degelijk nuttig, want anders zou je binnen no time te veel afkoelen en weinig plezier meer beleven tijdens het sporten.

De prijsvraag

Als jij kans had willen maken op Dry Zone Seamless ondergoed van Lowe Alpine, hoefde je enkel de website van Lowe Alpine te bezoeken om het antwoord op de volgende vraag te vinden.

Vraag: Van welk materiaal zijn de producten van de Dry Zone Seamless ondergoed gemaakt?

 


De winnaars van deze prijsvraag waren Erwin Munsterman en Ria van Oosten!

Deze prijsvraag werd mogelijk gemaakt door Lowe Alpine Benelux.

Let op: door deel te nemen aan deze Goodies-prijsvraag accepteer je automatisch de disclaimer van deze site.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]