foto


Bloedingen en verwondingen

In veel gevallen zal een bloeding er veel erger uitzien dan dat het daadwerkelijk is. de reden hiervoor is simpel: bloed toont op een vrij directe wijze aan dat er iets mis is met het lichaam en dat er gehandeld moet worden!

Dat handelen bij bloedingen komt in veel gevallen vaak op hetzelfde neer:

  1. Verwijder (kleine!) voorwerpen uit de wond en maak de wond schoon (grote voorwerpen laten zitten, mits het absoluut noodzakelijk is deze te verwijderen)
  2. Zorg ervoor dat de bloeding stopt door bijvoorbeeld druk uit te oefenen net boven of onder de wond of door het gewonde lichaamsdeel omhoog te houden
  3. Verbind de wond op een wijze waarbij deze beschermd is van invloeden van buitenaf

Denk er overigens aan bij het verzorgen van iemand met een bloedende wond om beschermende handschoenen te dragen. Deze dienen dan ook ten alle tijde in je EHBO-set aanwezig te zijn.


Zoals gezegd: bovenstaande is slechts een leiddraad. Mocht het misgaan, zorg dan dat je weet wat je moet doen: volg een officiële cursus!

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }