tekenverwijderaar


TRIX tekenverwijderaar

De TRIX tekenverwijderaar is een volledig nieuwe soort tekenverwijderaar. In plaats van een soort pincet, maakt deze verwijderaar gebruik van een mini-lasso. Deze mini-lasso wordt om de teek geplaatst, waarna deze op een makkelijke manier uit de huid kan worden gedraaid.

Omdat de lasso als het ware om de nek van de teek wordt geplaatst en dus niet (als bij een pincet) over het hele lijf, wordt de kans dat de teek zijn maaginhoud tijdens het verwijderen leegt sterk verminderd. De lasso knijpt namelijk niet het lichaam plat zoals een pincet dat vaak wel doet.

De lasso is gemaakt van een flexibel carbonfiber dat bijzonder sterk is. Niet voor niets geeft de fabrikant 5 jaar fabrieksgarantie op de tekenverwijderaar.

TRIX tekenverwijderaar

Zoals gezegd is de TRIX tekenverwijderaar makkelijk te gebruiken. Onderstaande tekening laat zien hoe de lasso om de teek wordt geplaatst (1), waarna de lasso zichzelf sluit door het veringsmechanisme dat zich in de verwijderaar bevindt (2). Daarna kun je met een draaiende beweging de teek uit de huid draaien. (3).

werking TRIX tekenverwijderaar

De belangrijkste kenmerken van de TRIX tekenverwijderaar op een rijtje:

  • Zeer makkelijk in het gebruik
  • Minder kans dat de teek zijn maaginhoud leegt
  • Makkelijk schoon te maken omdat de verwijderaar uit één stuk bestaat
  • 5 jaar fabrieksgarantie

De verkoopprijs van de TRIX tekenverwijderaar is Euro 9,50 (exclusief verzendkosten)

Mocht jij ook een TRIX tekenverwijderaar willen aanschaffen, loop dan binnen bij de betere buitensportzaak. Winkels die de TRIX tekenverwijderaar nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CODA Producten BV in Holten (0548-520200).

Meer over de TRIX tekenverwijderaar vind je op site van Coda.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 03-12-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]