Nachthike 2008
Hiking-site.nl SHOP

Nachthike 2008: Jack the Ripper ontmoet een erotiserend zuchtje

KIJK, DAAR!!
Wat is dat??????? Verdorie, daar!!!! Licht!!
SSSSSSSSSSSSsssssssssssssssssssssssssssssssst!
Wegwezen hier, terug naar dat zijpad en uit het zicht!

-En weg waren we, in een stikdonker en spekglad bos, druipend nat na een dag lang regen, en nu gehuld in nevelflarden.
En nu maar doodstil afwachten wie erachter de 2 zaklampen zaten die langzaam en volop pratend op ons afkomen.

Een paar uur eerder stonden we nog te genieten van een heerlijke BBQ, mijn verguisde maar o zo geliefde gas BBQ die het ook nu weer moeiteloos voldoende lapjes, worstjes, burgers en gamba’s voor 14 personen kon produceren.
En na een door Raymond gedoneerde uitstekende afsluitende cava genuttigd te hebben zijn we vanaf oostelijk Bergen op Zoom het bos ingedoken.
Een maanloze en bewolkte nacht, stikdonker en veel blubber en plassen onder de bomen.
Het tempo lag dus laag maar de sfeer was weer vanouds, en Anna, Marieke, Sanne, Anja, Raymond, Martijn, Pieter, Timo, Joop, Edrick, Henk en ik vermaken ons opperbest in het stille verlaten bos.

Een kleine 2 uur onderweg zien we echter duidelijk 2 lampen ons tegemoet komen.
We duiken weg, een paar mensen schieten zo de struiken in, de rest loopt snel een stukje terug en bekijkt vanaf een afstandje wie we tegen komen.
Het blijkt een groepje van 4 of 5 wandelaars te zijn, een van hen druk tekeergaand met een knijpkatje (Ook de moderne variant verdient de bijnaam “hijgend hert”) en precies voor Raymond’s neus blijven ze staan om te overleggen.
Raymond is het na een paar minuten beu en stapt op de wandelaars af waarop de dames in dat groepje enorm beginnen gillen.
Daarop besluiten we er ook maar op af te gaan en van de wandelaars horen we dat er een “Jack the Ripper” -tocht bezig is in dit stuk bos.

Het volgende uur heeft voor ons, gewend aan doodstille nachtelijke bossen, haast iets surrealistisch..
Overal groepjes mensen met zaklampen, gillende meisjes en vrouwen en heel veel ander lawaai.
Hier klapt er ineens een bouwlamp aan, daar hangt een geest in een boom.
We ontmoeten een Londense prostituee in kleding van rond 1800, lezen borden met gruwelijke moordbeschrijvingen en staan uiteindelijk voor een doodskist met een bevallige jongedame er in.
Hier raak ik het pad ietwat kwijt en van mijn ŕ propos gebracht lopen we uiteindelijk een rondje en staan we weer op paden die we al eerder gezien hebben die nacht.
Terwijl we staan te overleggen en we soms eens gezellig teruggillen naar het zoveelste groepje in de verte springt er ineens totaal onverwacht een vaag figuur met een jankende motorkettingzaag de struiken uit.
Eng is het niet natuurlijk maar je schrikt je 3 slagen in de rondte als er ineens een vent met zo’n enorm kabaal op je af komt rennen.
Die kerel moet zich rot hebben gelachen.

Weer even later staan we met een GPS uit te zoeken hoe we nu zo’n beetje echt dit stuk bos uit komen als er op zo’n 30 meter van ons vandaan weer zo’n controlepost van die Rippertocht onze aandacht probeert te trekken.
We negeren de man of vrouw totaal en het is gewoon grappig te zien hoe de pogingen steeds twijfelachtiger worden. Uiteindelijk verdwijnt het fantoom maar helemaal uit het zicht nadat Raymond hem eens vriendelijk beschenen heeft met een halogeenachtig iets.
We besluiten uiteindelijk maar om een stukje de andere kant op te lopen en een bivak op te zetten voor de nacht.
Het is nog vrij vroeg maar de tocht verder uitlopen zou betekenen dat we door open landschap naar Huijbergen moeten, door het dorp heen en dan nog eens een stuk doorlopen voor we behoorlijk bos hebben bereikt. Nog zo’n 2 en half uur lopen dus.

Ik besluit een bivak in t richten op de zelfde plek waar we de 2e Nachthike hebben gestaan, dat beviel toen ook goed.
Vanaf dit moment zitten we snel weer in de gebruikelijke Nachthike routine: iedereen zoekt een plekje voor tent, tarp, hangmat of bivakzak en dan is iedereen even een half uurtje bezig met zijn of haar eigen ding.
Maar dan duurt het niet lang meer of de mensen verzamelen zich, er wordt een pan gluhwein opgewarmd en er verschijnen worstjes, chips en andere knabbelkost.

Na de gluhwein is het voor sommigen tijd voor een iets sterker drankje en geheel volgens de traditie wordt er een mooi flesje Schotse Single Malt geopend..
Sttt……….
fwpop
De kurk is er uit! Ooit hebben we ontdekt dat de eerste keer dat zo’n kurkje getrokken wordt er een uniek geluidje vrijkomt wat nooit meer herhaald wordt. Na de ontmaagding van de fles blijft het ontkurken iets met een wat ordinaire “plop” zonder het zuigende bijgeluidje wat wij traditioneel zo vereren. (Tot verbijstering van de niet whisky drinkers die zich oprecht afvragen of we nog wel bij de les zijn.. ? )
Uiteraard duurde het niet al te lang en vanaf half 3 heerst er een diepe rust (op wat onderdrukt gegiechel van een van de tarpende dames na dan)

In de ochtend ook weer een bekend beeld: de eerste wakkere koppies, koffie koppies en een webmaster met de ultieme penisvervangende espressildo.
Maar nondeju! Wat een espressootje wordt daar eventjes mee gemaakt…
Het is wat werk, je pompt je even suf maar dan heb je ook wat..
En dan het zachte ontluchten waarmee je na afloop het machientje van druk laat. Een subtiel, zwoel, verleidelijke haast erotische zuchtje waarschuwt je dat er een goddelijk kopje espresso klaar staat voor je.
Driemaal raden wat deze koffieliefhebber onder zijn kerstboompje hoopt te vinden straks..

De terugtocht op dag 2 verliep verder zonder veel bijzonderheden. Gewoon lekker gewandeld in een schitterend herfstbos met afsluitend een hapje en drankje in de ons zo bekende pannenkoekenboerderij Het Appeltje.

Deelnemers weer bedankt! Anja ligt al te slapen, er hangen wat tentjes en slaapzakken te drogen boven en achteraf toch wel spijt dat ik geen camera heb meegesjouwd. Dat ga ik bij Ekkel’s herfsthike beter doen!

Rob

Opmerkingen zijn te lezen op het prikbord

Foto’s van deze hike zijn te zien in het fotoalbum


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-10-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]