Nachthike 2007
Hiking-site.nl SHOP

De 7e Nachthike alweer…

Ik geef het ruiterlijk toe, er ging weer van alles mis deze 7e editie van de Nachthike.
Een enorme drukke planning de week ervoor, dus geen tijd om ook maar iets voor te bereiden, een eigenlijk weer te groot gegroeide groep en heel slordig: kompleet vergeten om de maanstand te controleren bij het plannen van de datum.
Het eerste bleek, vooral door de inzet van Anja, niet onoverkomelijk, de BBQ was ruim gevuld en niemand hoefde hongerig of dorstig het bos in.
Het tweede leverde wel weer een gezellige mengeling van mensen op die verschillend als ze allemaal zijn het prima konden vinden met elkaar.
Het derde leverde wel een probleem op.
Het was nieuwe maan, en dus echt te donker om zonder licht door het bos te kunnen lopen. Een aangezien de bossen tussen Halsteren en Bergen op Zoom bestaan uit een serie versnipperde percelen waar je met licht te duidelijk zichtbaar bent eindigden we net wat te vaak op asfalt om van het ene stuk naar het volgende te komen.
Tel daar bij op dat ik in een poging om eens een andere route te kunnen lopen eigenlijk ook nog eens ongunstig uitkwam en we kunnen dus gerust spreken van een fout in de planning…
Gelukkig was de sfeer er niet minder om en toen er uiteindelijk na een half uurtje lopen hier en een half uurtje lopen daar een perfecte plek vonden voor de tenten was de vermoeidheid snel vergeten.
Het weer was onverwacht schitterend, strak heldere hemel, een lage luchtvochtigheid en geen zuchtje wind. Ongemerkt werd het weer later en later en gezelliger, maar tegen 3 uur sliep iedereen toch eindelijk. . (Alle half uurtjes te samen bleken opgeteld toch een zeer ruime 3 uur lopen te zijn geweest)

De volgende ochtend konden we op het gemakje opbreken, de bossen rond Bergen op Zoom zijn opmerkelijk boswachterloos, en op wat verbaasd blikkende MTB-ers na verstoorde niets de ochtendkoffie.
Na opbreken en een laatste controle op achtergebleven spullen en afval vertrokken we eigenlijk erg laat en door een schitterend rustig bos zijn we nu wel geheel onverhard terug de beschaving in gelopen.
De traditionele stop bij het Appeltje, de kinderboerderij/koffiegelegenheid bij Bergen op zoom was zoals te verwachten razend druk met dit prachtige herfst weer.
Een afgeladen terras waar de ene opgefokte keffer te keer gaat tegen de andere, “gestraft” wordt met een liefdevol toegesproken “Foei” en overwerkt personeel wat toch een lekkere (spek)pannekoek op tafel weet te krijgen binnen een redelijke termijn. Een lekkere rust, maar er weer vertrekken is dan nog lekkerder…

Hier splitste de groep, een aantal mensen kozen voor de snelle optie huiswaarts terwijl de rest aan de 10 overgebleven kilometer onder een warme zon begon.
Eenmaal thuis gekomen smaakte de koude cola en een enkel pilsje uitstekend en aan het einde van de middag vertrokken de deelnemers weer op hun gemakje op huis aan.
Er zijn weinig spannende of opmerkelijke gebeurtenissen te vermelden eigenlijk, gewoon een mooi wandelweekend in de natuur in gezelschap van een leuke groep mensen, en daar gaat ‘t uiteindelijk toch om..

Voor editie 8 is er al een idee voor een nieuwe route die vrijwel asfaltloos zal zijn maar waarbij vooral op dag 2 flink aangepoot zal moeten worden, maar dat is ook wel weer eens een leuke afwisseling.
Deelnemers bedankt, en tot een volgend evenement

Rob Plas

Opmerkingen zijn te lezen op het prikbord

Foto’s van deze hike zijn te zien in het fotoalbum


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 30-09-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]