Drunense Duinen
Hiking-site.nl SHOP

Een geslaagd dagje L en D D1 met H en S2

Wanneer: 2 december 2002
Waar: Loonse en Drunense Duinen
Wie: Rob, Fred, Richard, Len en ikke (Brigit)

Intro
Een "spontaan" oproepje ergens eind oktober heeft geresulteerd in een hike in de Loonse en Drunense Duinen met een kleine sportieve delegatie van de hiking-site. Een leuke en geslaagde dag .......... maar niet zonder horten en stoten J. Lees en huiver ........

Samenkomst
Afspraak was 11.00 uur voor het GWK op station Tilburg. De timing was perfect want we waren er allemaal op dat tijdstip. Ons groepje was groter dan ik dacht: Fred was erbij (met een zak kattegrind van 12,5 kg in z'n rugzak: moest met gewicht trainen) ondanks dat ie dat zaterdag nog niet definitief wist en Rob had een maat meegenomen: Len.

Ook op zondag voorziet de stationshal in een lekker bakkie koffie dus daar hebben we eerst van genoten. Nadat we nog even de stad in zijn gelopen om een kaart te kopen (zie paragraaf "Navigatie") zijn we vertrokken.

Heenreis
Vanuit het station in Tilburg gingen we met de Opel van Fred en de Suzuki van Rob richting Loon op Zand. Het makkelijkste was om de auto te parkeren bij Bosch en Duin of bij de Rustende Jager (volgens Rob "de ruftende slager", en later op de dag volgens Len "de rukkende zwager"). Allebei horecagelegenheden aan de rand van het Nationale Park in oprichting. Het besluit viel uiteindelijk op Bosch en Duin: dit was ietsje pietsje dichterbij. En na een kwartier achterin de Suzuki van Rob te hebben gezeten is iedere 100 meter meegenomen J. Grapje Rob! Was heel blij met de lift!

Tijdens de rit van Tilburg naar Loon op Zand liep het waterinfuus van Rob leeg. Dus Rob met wat minder gewicht dan voorzien op pad en ik met wat meer want het vocht was via de achterbank mijn broek binnengedrongen.

Wandeling
We hebben totaal een uurtje of 4 gelopen door bos, hei en duinen. Aan de rand was het druk met dagtoeristen maar wat verder in het gebied was het heerlijk rustig. De lokatie bleek een goeie en mooie keuze! Het park bestaat voor ongeveer een derde uit stuifzanden. De rest is begroeid met bossen en struiken. Het stuifzandgebied is het grootste van Europa.
We hebben dus niet alleen vlak gelopen maar ook nog de nodige heuvels beklommen. Ons hoogste punt lag vandaag op 17,5 meter. Yeah!

Navigatie
Zaterdag (de dag voor de hike) heb ik de nodige moeite gedaan om een wandelkaart te bemachtigen van het gebied. Dat is me uiteindelijk gelukt. Echter zondagmorgen tijdens mijn heenreis naar de plaats van samenkomst kom ik tot mijn spijt tot de conclusie dat de kaart nog thuis op de aanrecht ligt. Shit! Na de ontmoeting heb ik deze blunder maar gelijk te kennen gegeven. Gelukkig was het koopzondag in Tilburg waardoor we in de stad een kaart konden kopen.

Verder lag volgens het kompas van Fred z'n horloge het noorden elders dan volgens het kompas van Rob. Derhalve hebben we veel aanspraak moeten maken op ons oriŽntatie- en improvisatievermogen. En regelmatig gedebatteerd over de aan te nemen richting. Maaarrrrrr ..... we zijn er perfect uit gekomen!

Eten
Er is veel gegeten tijdens de dag, al dan niet met behulp van het brandertje van Rob. Maar de belangrijkste maaltijd was het diner bij eetcafe Polly Maggoo (www.pollymaggoo.nl) in de binnenstad van Tilburg. We genoten daar tijdens het luisteren naar sterke verhalen en het bespreken van interessante onderwerpen welverdiend van een stukje kangoeroe, varken, vis en kaas onder het genot van wijn, Spa blauw en bier.

Foto's
Ik heb 3 fototoestellen gesignaleerd in ons kleine clubje. Ik heb aangedrongen op gedigitaliseerde exemplaren om dit verslagje op te sieren, en dat heeft geholpen! Bijgevoegde exemplaren zijn te danken aan de snelheid van Fred.

Planning
Natuurlijk rijzen er na een dagje gezellig hiken nieuwe ideeŽn: spontane en minder spontane. Een spontane kwam van Richard: een hike in de buurt van Arnhem ergens in het midden van januari (we zijn benieuwd Richard!). Een ander idee, minder spontaan maar net zo leuk, kwam van Rob: een buitenlands tochie in het voorjaar van 2003 (details volgen als het goed is). We vroegen de organisator in spe waarom dat zooooooo lang moet gaan duren waarna-t-ie al vrij snel zei het tripje dan waarschijnlijk aan te gaan bieden in het najaar van 2002 (ook hiernaar zijn we heel benieuwd!).

Afscheid
Een ferme handdruk op het station van Tilburg heeft ons weer uit elkaar gedreven ........ L.
Met een nieuwe ervaring en de kennismaking met een stel leuke mensen rijker.

Hopelijk tot een volgende keer!

Brigit

1 Loonse en Drunense Duinen
2 Horten en Stoten


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 08-04-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]