After Summer BBQ 2008
Hiking-site.nl SHOP

After Summer BBQ 2008

Rustig tufte ik over de A2 naar het zuiden. Half bepakt maar niettemin met 3 koffers aan de fiets met alles wat ik nodig had voor een nachtje op de ezeltjes camping bij Schijndel. Helaas kwam ik niet verder dan Vianen. Het bleek dat de A2 was afgezet en door een hoop pionnen werd ik en de overige verkeersdeelnemers de A27 op gedirigeerd. Oké, file rijden met een motor gaat wat gemakkelijker maar door de uitbouw van de zijkoffers, moest ik me toch behoedzaam door die file heen laveren. Na een flinke omweg via Breda en uiteindelijk via een zanderige verbindingsweg, kwam ik toch aan waar ik moest wezen.

Het was er wel erg stilletjes, toen ik de motor voor de poort op zijn zijstandaard zette. Naast een enkele verdwaalde caravan zag ik 1 zielig trekkerstentje staan. Niemand in de buurt. Ik liep door het hek richting het kampeerveldje en net toen ik het een de grote schuur, rechts passeerde, werd mijn aandacht getrokken door een boel stemmen van links. Ik keek naar waar het vandaan kwam. Een hoop bekende gezichten zaten daar in alle tevredenheid te genieten van een zonovergoten nazomerse dag. De stemming was gelijk weer als vanouds, als bij andere evenementen en nadat ik mijn motorpak had uitgetrokken en mee ging genieten van de zon, werd ik al gelijk getrakteerd op een kip-noodle van Sander. Heerlijk.

Er werd een flink bijgepraat en langzaam kwamen meerdere deelnemers binnen druppelen. En langzaam steeg ook het aantal kinderen die de papa’s en de mama’s mee namen. De kinderen wisten zich gelijk prima te vermaken en werden al gauw richting speelhoek, maar ook de ezeltjes zelf getrokken.
Raymond vertelde een heel goed verhaal over zijn “Peter Actie” waarbij bij hem thuis de brandweer en politie in grote getale voor zijn deur stonden. Tja, en waarom zoiets nou een “Peter Actie” heet????? Ik zou het niet weten ? Gelukkig was het allemaal zonder schade en problemen verlopen. Een deel van de groep ging een wandeling maken en ik besloot mijn onderkomen voor de nacht maar eens op te bouwen.
Steeds meer deelnemer kwamen of lopend of fietsend het veldje op en rond 16:30 uur kwam er een grote bestelauto van http://www.barbecue.nl/, met alle ingrediënten om een barbecue te laten slagen. Meneer deWeus was ook aangekomen en had reeds zijn nieuw verworven tipi opgebouwd, inclusief luipaardvel en badslippers.

Meneer deWeus wierp zich al gauw op tot Mr. BBQ en het een na het andere stukje vlees werd zorgvuldig door hem bereid boven een rustig sudderend gasvlammetje van de barbecue, daarbij bijgestaan door Martijn & Martijn. Toen het begon te schemeren, werd er op een echte Ray Mears mannier een kampvuurtje gemaakt in een oude wastrommel. De 250 ml coleman fuel deed zijn werk daarbij erg effectief. De kinderen wisten zich daarbij ook prima te vermaken en al gauw zat een groot deel van de groep, knus rond het knisperende hout, wat een heerlijke warmte uitstraalde naar de koelen wordende avond. Langzaam maar zeker, druppelden de thuis gangers weer richting huis totdat er 6 man/vrouw over waren gebleven die, die nacht op de camping zouden blijven. In de gezelligheid werd het al gauw laat. Uiteindelijk was het rond 2:00 uur, dat de laatste eindelijk de warme bescherming van een cocon met dons opzocht.

De volgende ochtend was Richard alweer vroeg verdwenen. Verplichtingen riepen hem richting Portugal. Raymond zat er genoeglijk te genieten hoe iedereen half slapen uit zijn tent kroop. Hij had de tipi mogen uitproberen maar door het vroege vertrek, was hij er gauw uit verbannen. Na een rustig ontbijt en de gebruikelijke rituelen als je een kamp opbreekt ging iedereen langzaam maar zeker weer richting zijn thuisfront.
Zelf had ik besloten de gehele A2 te vermijden en via de A50 naar Nijmegen en de A12, kwam ik, voldaan terugkijkend op een geslaagd weekend, thuis aan.

Pjotr (D' Oude Vos)

Opmerkingen zijn te lezen op het prikbord

Foto’s van deze hike zijn te zien in het fotoalbum


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-09-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]