Home » Buitensport vacatures

Bedrijf: Yes We Can Clinics
Plaats: Eindhoven
Datum publicatie: 16-05-2018

(Sport) Jongerencoach / Groepsmedewerker (m/v)

Elke dag werken wij er met ruim 200 medewerkers aan om het leven van de jongeren (fellows) die wij behandelen te verbeteren. Yes We Can Clinics behandelt jongeren van 13 t/m 23 jaar met complexe gedragsstoornissen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken nazorg. Dit traject doorlopen de jongeren met 60 andere fellows. Hierbij staat onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal. De fellows vinden veel herkenning en steun bij elkaar en bij de ervaringsdeskundig medewerkers, die soortgelijke problemen in hun verleden hebben gehad. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.

Voor onze kliniek in Hilvarenbeek zijn wij op zoek naar een:

(Sport) Jongerencoach / Groepsmedewerker (m/v)

Algemene informatie:

Bij Yes We Can Clinics werken we vanuit de volle overtuiging dat een leven zonder grote problemen geweldig voelt. Als coach sluit je aan op de belevingswereld en taal van de jongeren. Je hebt een voorbeeldfunctie en weet hen op een warme en positieve manier te motiveren en/of stimuleren. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en veel geduld voor de jongere en diens omgeving.

Coaches worden vaak gezien als grote broer of zus, iemand waarmee je moet kunnen lachen maar ook iemand die je kan confronteren met je eigen gedrag. Werk je al langer in de (outdoor)sport en ben je toe aan een nieuwe uitdagende doelgroep dan is dit de baan voor jou!

Je taken bestaan uit:

 • Het begeleiden van alle programma onderdelen, vanaf het wekken tot aan het naar bed brengen en alles wat daar tussen zit, denkende aan de maaltijden, kamercheck, (outdoor/sport) activiteiten, houden van lezingen en overige programma onderdelen.
 • Het bewaken van de veiligheid en het neerzetten van een herstelgericht klimaat in de kliniek.
 • Samenwerken binnen het multidisciplinaire team
 • Bieden van EHBO wanneer nodig.
 • Het houden van motiverende en activerende gesprekken met de jongeren/fellows.
 • De functie bevat géén specialistische behandel onderdelen zoals het leiden van 1 op 1- of groep sessies.

Functie-eisen:

 • Een opleiding op het gebied van sport (MBO) en bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Ervaring in het organiseren, leiden en begeleiden van (outdoor/sport) activiteiten.
 • Samenwerking, flexibiliteit, zelfvertrouwen en oprechte betrokkenheid zijn jouw tweede natuur.
 • Minimaal 1 jaar in bezit van rijbewijs
 • Een stabiele, gezonde leefstijl en conditie zijn vereist om deel te nemen aan het activiteitenprogramma en om de voorbeeldrol te kunnen vervullen.
 • Onregelmatig werken is voor jou geen belemmering; Je verblijft vier dagen in de kliniek, daarna ben je vier dagen vrij. Dit ritme past bij je (ook weekenden en feestdagen).
  Voorbeeld: week 1 werk je van maandag t/m donderdag (4 dagen), dan ben je vrij van vrijdag t/m maandag (4 dagen) om dan dinsdag t/m vrijdag weer te werken(4 dagen). Je werkweek schuift dus elke week 1 dag op.

Sollicitatie:

Interesse gewekt? We nodigen je van harte uit te solliciteren.

Wij ontvangen graag een uitgebreide motivatie met je CV. Deze documenten kun je mailen naar pa@ywcc.nl

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Deze buitensport-vacature is gepubliceerd op 16-05-2018

Krijg je geen reactie of is de vacature reeds vervuld? Laat het dan weten!