Michael Cullen: Zuidelijke Peloponnesos
ISBN: 1856912264
136 pagina's
Uitgeverij: Sunflower Books
Importeur: Nilsson & Lamm



Affiliate-links:


Zuidelijke Peloponnesos
Michael Cullen

De liefhebbers van Griekenland weten het al lang, maar dit boekje levert opnieuw het bewijs: het is prima wandelen in Griekenland. Zeker in het zuid-westen, de Peloponnesos, waar dit boekje het zuidelijke deel van beschrijft.

Cullen geeft je de keuze uit autotochten of wandelingen, waarbij in deze recensie uiteraard vooral is gekeken naar de wandelingen. Het zijn er 30 in totaal en elk bieden ze een variërende tocht langs de geschiedenis van dit schiereiland. De tochten zijn over het algemeen niet lang of zwaar, maar in verband met de weersomstandigheden is een goede conditie vaak wel vereist.

Elke tochtbeschrijving is voorzien van één of meerdere kleurenfoto's en een overzichtskaartje van de route. Hierop zijn tevens enkele belangrijke punten als bushaltes, bezienswaardigheden en parkeerplaatsen aangegeven. Uiteraard begint elke beschrijving met praktische informatie over afstand, niveau, bereikbaarheid en eventuele variaties op de besproken route. Voor mensen die met het openbaar vervoer gaan is er tevens de dienstregeling van de bus opgenomen, hoewel deze uiteraard al niet meer kloppend kan zijn. Om dit te controleren zijn achterin het boekje tevens (internet-)adressen en telefoonnummers opgenomen van de betreffende maatschappijen.

De beschrijvingen van de routes zijn compact gehouden, hoewel er soms ook wat extra informatie wordt gegeven over de streek waar men doorheen wandelt. Het zou wellicht geweest zijn om dit soort informatie in aparte kaders te vermelden, hoewel daar gezien het formaat van het boekje niet echt plaats voor is. Achterin is een overzichtskaart van het gebied opgenomen, welke kan dienen om een wandelweek te plannen met verschillende routes dicht bij elkaar.

Over de auteur
Michael Cullen groeide op in Athene en ging later studeren in Cambridge. Hij schreef reeds diverse gidsen over Griekenland en is tevens tour-leider voor wandelingen. Ook beheert hij op dit moment zijn eigen reis-website.

Over Sunflower Books
Sunflower Books geeft als uitgeverij slechts één serie boeken uit, en dat is de wegwijzer serie waarvan bovenstaand boek er een is. Nagenoeg alle boeken zijn op een zelfde manier opgebouwd, zodat lezers snel gewend raken aan de manier waarop routes worden beschreven. De boeken worden in eerste instantie allemaal in het Engels en Duits geschreven, maar enkelen worden ook vertaald naar onder andere dus Nederlands. Sun Flower books werd in 1983 opgericht door John and Pat Underwood.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Zuidelijke Peloponnesos' van Michael Cullen.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Moveable Feasts (Amy-Jane Beer en Roy Halpin)
Klem (Frank van Zwol)
De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn (Ton Joosten)
New Zealand (Lonely Planet)
SloveniŽ (David Robertson en Sarah Stewart)
Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer)
Vestingsteden (Nina van den Broek ea)
Adventure Armenia (Carine Bachmann en Jeffrey Tufenkian)
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
Groene vakantiegids Nederland, BelgiŽ en Luxemburg (ANWB)
Rondje wereld (Backpacker in het jaar van de hoelahoep) (Niels Mulder)
ANWB Stadswandelbox Nederland (Harry Bunk en Silke Bouman (redactie))
Het mysterie Jeanne Immink (Harry Murť)
Wereldwijzer Lanzarote (Elise van Vliet)
Adventure Britain (Demi Taylor)
Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben! (Steve Watkins en Clare Jones)
ANWB Wandelroutebox Nederland (ANWB)
Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere)
De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van BelgiŽ (Julien van Remoortere, e.a.)
Acht kilometer boven NAP (Menno Boermans en Mijntje Klipp)
Knipoog van het Nijlpaard (Frank van Rijn)
Op zoek naar evenwicht (Ronald Naar)
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)
Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek (Quinten Lange (CoŲrd.))
100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]