Henk Filippo en Elio Pelzers: Wereldwijzer Noord-Scandinavië
ISBN: 9789038917450
430 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Elmar BV

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Wereldwijzer Noord-Scandinavië
Henk Filippo en Elio Pelzers

Elmar brengt in een dikke, 430 pagina’s tellende, wereldwijzer alle informatie over Noord-Scandinavië bijeen. Een slimme zet, want vaak zijn reizigers die deze streek bezoeken afhankelijk van losse gidsen per land en nu is alles in één gids ondergebracht.

Elio Pelzers neemt het deel over Lofoten en Spitsbergen voor zijn rekening, terwijl de beschrijvingen van de andere gebieden van Lapland (en de achtergrondinformatie) van de hand van Henk Filippo zijn. Samen zijn zij er in geslaagd om een goed leesbare, overzichtelijks gids te maken, die zeker van nut is voor mensen die op zoek zijn naar schitterende natuur, avontuur en een tikkeltje cultuur. Zij hebben de gids rijkelijk voorzien van foto’s en hier en daar een overzichtskaart of stadsplattegrond.

Grofweg is de gids verdeeld in drie onderdelen: achtergrondinformatie, praktische informatie (van A tot Z) en de bezienswaardigheden. Opvallend daarbij is dat er veel achtergrondinformatie wordt gegeven in het boek (meer dan 70 pagina’s), terwijl de praktische informatie juist wat summier is gehouden (slechts 23 pagina’s). Het stuk met bezienswaardigheden, dat de verschillende gebieden van zuid naar noord beschrijft, bevat echter ook een grote hoeveelheid gebiedsspecifieke praktische informatie, waardoor het toch weer logischer is als je eenmaal aan het lezen bent. Zo heb je alle informatie over bijvoorbeeld Spitsbergen snel gevonden, inclusief achtergrondinformatie en bezienswaardigheden.

Het is de auteurs goed gelukt om een balans te vinden tussen informatie over culturele zaken (steden, musea, etc.) en natuur, waardoor de gids voor een brede doelgroep interessant is. Tips en praktische informatie worden over het algemeen weergegeven in speciale blokken, zodat deze opvallen en ook weer snel terug te vinden zijn. Bovendien zijn de vele foto’s voorzien van duidelijke onderschriften, iets dat bij veel andere reisgidsen helaas nog wel eens ontbreekt.

Naar mijn idee is deze wereldwijzer een enorme aanwinst voor mensen die van plan zijn het noorden van Scandinavië te bezoeken. Niet alleen omdat alle informatie van de verschillende landen bij elkaar is gebracht, maar zeker ook vanwege de brede opzet van het boek (natuur en cultuur), zodat mensen met beide interesse gebieden of slechts één van beiden er veel uit kunnen opsteken. De grote hoeveelheid website-adressen zorgt er tevens voor dat men de nodige voorpret kan beleven tijdens het plannen van de reis en altijd actuele informatie kan vinden op het Internet.

Over Uitgeverij Elmar
Uitgeverij Elmar brengt een bijzonder breed assortiment boeken op de Nederlandse markt. Onder wandelaars zijn vooral de Wandelgidsen (van onder andere Ton Joosten, Mirjam Letsch en Hans de Clerq, Gerard Dielessen) erg bekend en geliefd. Reisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Henk de Velde en praktische gidsen als het Handboek fietsreparaties en Digitaal fotograferen onderweg. Voor algemene praktische informatie met veel verre bestemmingen is de Wereldwijzerserie in fullcolor, geschreven door Nederlands auteurs een aanrader. Nieuwe series zijn de Stadswandelingen (50 kaarten in box) en de Cultuur bewust! serie, die al 12 bestemmingen telt.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 10.00.
Er zijn 1 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Wereldwijzer Noord-Scandinavië' van Henk Filippo en Elio Pelzers.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
Essential Bushcraft (Ray Mears)
België voor beginnelingen (Bert Kruismans en Peter Perceval)
Hooked on hiking Northern California (Ann Marie Brown)
Time-out (Fer en Loes Daniëls)
Oost-Provence, Alpes - Côte d'Azur (John en Pat Underwood)
Wereldwijzer Noord-Scandinavië (Henk Filippo en Elio Pelzers)
Walking the French Alps: GR5 (Martin Collins)
De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.)
Touwtechnieken voor de bergsport op rugzakformaat (Robert Steenmeijer)
Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen (Luc Vanneste)
De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 1) (Ton Joosten)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
Zijn we er al? (Peter van Straaten)
West Highland Way (Charlie Loram)
Swahili voor beginners (Peter Moore)
Survival medicine (Christo Motz)
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)
Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner)
Was ik maar nooit de deur uitgegaan! (Roger Rapoport, e.a.)
Op Reis! (Craig Doyle (red.))
Het grote ANWB Reisboek Europa (Els Andriesse(Coörd.))
Italian Lakes (Step by Step) (Susie Boulton)
De Haute Randonnée Pyrénéenne (Ton Joosten)
De 15 mooiste huttentochten in de Pyreneeën (Ton Joosten)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-04-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]