Lonely Planet: Walking in Italy
ISBN: 1740592441
376 pagina's
Uitgeverij: Lonely Planet Publications
Importeur: Nilsson & LammAffiliate-links:


Walking in Italy
Lonely Planet

Dat er in Italië behoorlijk gewandeld kan worden zal geen nieuws zijn. Toch is het de auteurs van deze gids gelukt om met de vele routes die worden beschreven de lezer een ander beeld te geven van Italië dan men gewend is. Uiteraard komen de bekende gebieden als Toscanië en de Dolomieten aan de orde, maar ook is er aandacht voor bijvoorbeeld een tour rond de Vesuvius of het Via Ferrata dat voor sommigen de schakel vormt van wandelen naar klimmen.

Hoe dan ook, de wandelende lezer heeft met dit boek een schat aan praktische informatie bij de hand. Voorzien van schematische kaarten, hoogteprofielen (soms), foto's en duidelijke omschrijvingen van wat er te verwachten is op de route.

De Alpen spelen natuurlijk een grote rol met betrekking tot wandelen in Italië, maar ook gebieden als Liguria, de Appenijnen, Toscanië en Campania komen ruimschoots aan bod. Naast het vaste land komen uiteraard ook de eilanden Sicilië en Sardinië aan de orde.

Zoals je gewend bent van Lonely Planet staat er achterin beknopte info over de taal (handig als je geen Italiaans of Duits kent) en een conversie-tabel om maten, gewichten, etc om te rekenen als dat nodig mocht zijn.

Over de auteurs
Aan deze gids hebben een behoorlijk aantal auteurs meegewerkt. Het zijn er 6 in totaal en stuk voor stuk hebben ze hun sporen met betrekking tot zowel wandelen als schrijven reeds verdient. Sandra Bardwell bewandelde vele paden in Australië, Ierland en Frankrijk. Stefano Cavedoni werkte eerder al mee aan andere gidsen met betrekking tot Italië. Emily Coles deed onderzoek voor deze gids, terwijl Helen Fairbairn met deze gids al aan haar vierde wandelgids voor Lonely Planet werkte. Gareth McCormack kennen we nog van Walking in Scotland en Hiking in the Rocky Mountains, terwijl Nick Tapp eerder al schreef voor Wild and Rock magazines in Australië.

Over Lonely Planet
Lonely Planet behoeft eigenlijk geen introductie meer. De gidsen van LP zijn wereldwijd bekend en worden door mensen van alle nationaliteiten gebruikt. Het principe waarmee LP groot is geworden is even simpel als doeltreffend: gewoon to-the-point informatie bieden, zonder poeha of betaalde promotie.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Walking in Italy' van Lonely Planet.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandelingen door park, stad en land (Manuel Dekkers en Marian Kingma)
Korte Bergwandelvakanties (Paul Maes (red.))
Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm)
Anekdoten vom Berg (Pit Schubert)
Survival Gids (ANWB)
Tussen Orinoco en Amazone (Redmond O'Hanlon)
Wandel weg in Nederland (deel 2) (Haro Hielkema)
Tribe (Bruce Parry)
Veiligheid en risico in de bergsport (Pit Schubert)
Overijssel (Reisgids) (ANWB)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)
Wandelen in Devon (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
South Eastern Europe Rock Climbing Atlas (Wynand Groenewegen & Marloes van den Berg)
Het Worst-Case Scenario Survival Handboek (Joshua Piven en David Borgenicht)
Van hier naar nergens met Lonely Planet (Don George (red.))
Klem (Frank van Zwol)
Noord-Portugal (Roel Klein en Bert Stok)
AndalusiŽ (Elmar Compact gidsen) (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
De langste boswandeling van Nederland (Menno Faber en Ad Snelderwaard)
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen)
Zuidwaarts met de zon (Lynne Cox)
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
A loo with a view (Luke Barclay)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]