Friederike Vogel: Het weer
ISBN: 9021537060
144 pagina's
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Het Weer (Wat&Hoe praktisch)
Friederike Vogel

Voor buitensporters is het soms van zeer groot belang om het weer te begrijpen. Om als het ware de lucht te kunnen 'lezen' en precies te weten wat er gaat komen als wolken samentrekken boven een berg of wandelroute. Dit kleine boekje geeft je een praktische aanzet met betrekking tot het weer.

Friederike Vogel weet waar ze het over heeft in haar boekje, want zelf heeft ze al heel wat spannend weer meegemaakt. Dat is waarschijnlijk de oorzaak van het feit dat de inhoud van dit boekje zeer praktisch van aard is. De pagina's worden niet gevuld met droge theorie, maar juist met beknopte uitleg die vervolgens in de praktijk kan worden toegepast. Groot voordeel van deze manier is dat je na een tijdje vanzelf het weer begint te begrijpen en dus zelf je conclusies kunt trekken als je naar boven kijkt.

Hoewel het formaat van het boekje je uitnodigt om het tijdens je hike in je zak mee te dragen is het van groot belang om het in elk geval vóór de tocht al een keer goed doorgelezen te hebben. Beter nog is het om te oefenen en te kijken of je voorspellingen ook daadwerklijk uitkomen. Zaak is daarbij uiteraard wel om in de gaten te houden dat het weer op de plaats van je vakantie-bestemming geheel anders kan zijn dan dat je gewend bent. Daarom is het zo handig dat het weer over de gehele wereld een beetje aan bod komt in het boekje. De verschillende klimaatzones en jaargetijden worden elk besproken. Ook de verschillende situaties (regen, mist, etc.) komen aan bod.

De praktische aard van het boekje maakt het makkelijk leesbaar en ook voor een leek redelijk goed te volgen. Jammer is het gebrek aan goede foto's. De meeste foto's zijn wat klein en helaas allemaal in zwart/wit. Betere foto's zou zeker een verrijking van de gids zijn, hoewel dan ook het formaat en de prijs ervan zouden toenemen.

Over de auteur
Friederike Vogel is helemaal gek van het weer. Vooral als het een beetje spannend weer is en ze er zelf middenin zit. Ze studeerde meteorologie en werkte gedurende twee jaar in Zwitserland bij een particulier weerinstituut. Tegenwoordig is zij moeder van drie kinderen en doet ze het wat rustiger aan voor wat betreft het opzoeken van spannend weer. Althans... tot haar haar kinderen oud genoeg zijn.

Over Kosmos Uitgevers

Kosmos Uitgevers is een toonaangevende uitgeverij in de markt van informatieve publieksuitgaven. De uitgeverij - gevestigd te Utrecht - is in 1992 ontstaan uit de fusie van Uitgeverij Kosmos en Uitgeverij Zomer & Keuning. Als Kosmos Uitgevers maken wij deel uit van NDC|VBK, d uitgevers.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Het Weer (Wat&Hoe praktisch)' van Friederike Vogel.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
New Zealand (Lonely Planet)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
Badmeester, ben ik al bruin? (Arthur Japin, ea.)
Trekking in Slovenia (The Slovene High Level Route) (Justi Carey en Roy Clark)
123 Natuurgids Paddenstoelen (Ewald Gerhardt)
Mountain Skills (SAS Active Library) (Barry Davies BEM)
Wandelgids Aostadal (Frank Rainer Scheck)
Zuidelijke Peloponnesos (Michael Cullen)
Aktivreisen mit Kindern (Jrgen Schmied)
Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot)
Handboek Survivaltechnieken (Alexander Stilwell)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
Sibirien (Peter Eichenberger)
Routegids Nordic Walking (ANWB)
Go Slow Frankrijk (Alastair Sawday en Ann Cooke-Yarborough)
Het grote ANWB Reisboek Europa (Els Andriesse(Cord.))
Jura (ANWB Actief) (Bert Hiddema)
Heb jj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis) (ANWB)
Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief) (Aad Spanjaard)
Nooit meer Frankrijk (Herman Koch e.a.)
How to shit in the woods (Kathleen Meyer)
Het geheim van de Pea Collarada (Ton Joosten)
Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik)
100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.)
Shorter Walks in the Dolomites (Gillian Price)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 25-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]