Wereldwijzer Canada Ronald de Lange
In de ondertitel van deze reisgids staat beter beschreven waar de gids eigenlijk over gaat: namelijk Oost-Canada. Dat alleen daarover al meer dan genoeg valt te schrijven wordt wel bewezen door de dikte van het boek: meer dan 500 pagina’s met toeristische informatie over bezienswaardigheden en natuurschoon.
Geen eetgelegenheden en accommodaties
Het boek is eigenlijk opgedeeld in drie delen: achtergronden, praktische informatie en bezienswaardigheden. Dit laatste deel is tevens het grootste deel van het boek. Er komen dan ook enorm veel bezienswaardigheden aan bod in de gids. Dit in tegenstelling tot eetgelegenheden en accommodaties, deze worden niet aangeprezen in het boek omdat op nagenoeg elke straathoek wel een restaurant is te vinden en elke plaats op z’n minst een motel heeft (volgens de auteur).
Achtergrond-informatie
De reisgids begint echter met bijna 100 pagina’s aan achtergrondinformatie over het land en meer specifiek de streek die wordt besproken in het boek. Daarbij komen de standaard zaken aan bod zoals bevolking, klimaat, geschiedenis, cultuur, etc. De auteur laat hier een zien dat hij een goede kennis heeft van het gebied, maar tegelijkertijd zorgt hij ook dat de lezer zich een beeld kan vormen van wat hij nu eigenlijk in Oost Canada kan verwachten.
Praktische informatie
Het deel met praktische informatie beslaat slechts 31 pagina’s en gaat to-the-point door het alfabet van praktische zaken. Daarbij vooraf gegaan overigens door een overzicht van dingen die je moeten vóórdat je op reis gaat en waar je aan moeten denken tijdens de reis. Dit deel is vooral gemakkelijk om even snel wat dingen op te zoeken die je wilt weten over bijvoorbeeld de regels rond het rijbewijs, wat het klimaat is of wat voor soort accommodaties er in dit gebied te vinden zijn.
Bezienswaardigheden in Oost-Canada
Zoals gezegd beslaat het derde deel een groot deel van het boek. Opgesplitst naar provincies kom je hier zo’n beetje alle bezienswaardigheden tegen die er te vinden zijn in de desbetreffende provincie. Er zijn vrij veel kleurenfoto’s opgenomen en hier en daar ook een plattegrond als dat zinvol is. Handig daarbij is dat er extra aandacht is voor de grote steden en hun omgeving , zodat je een stedentrip kunt combineren met de diverse uitstapjes die worden aangereikt als tips.
Compleet, maar ook weer niet
Door de dikte zou je denken dat de gids bijzonder compleet is. Het gemis eetgelegenheden en accommodaties is echter groot, want dat zijn toch zaken die veel mensen willen opzoeken voor hun reis. Verder heeft de auteur nagenoeg geen enkel Internet-adres opgenomen in de gids, met als reden dat deze vaak veranderen. In het voorwoord wordt daarom naar één centraal adres verwezen voor informatie, wat het voor online reisplanner toch lastiger maakt direct een site te vinden bij een bezienswaardigheid om zo actuele informatie over openingstijden en entree op te kunnen zoeken.
Over Uitgeverij Elmar
Uitgeverij Elmar brengt een bijzonder breed assortiment boeken op de Nederlandse markt. Onder wandelaars zijn vooral de Wandelgidsen (van onder andere Ton Joosten, Mirjam Letsch en Hans de Clerq, Gerard Dielessen) erg bekend en geliefd. Reisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Henk de Velde en praktische gidsen als het Handboek fietsreparaties en Digitaal fotograferen onderweg. Voor algemene praktische informatie met veel verre bestemmingen is de Wereldwijzerserie in fullcolor, geschreven door Nederlands auteurs een aanrader. Nieuwe series zijn de Stadswandelingen (50 kaarten in box) en de Cultuur bewust! serie, die al 12 bestemmingen telt.
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Wereldwijzer Canada' van Ronald de Lange.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Switzerland (Lonely Planet) Garmin GPS Gids (Peter Gielen) Italië (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.) De langste boswandeling van Nederland (Menno Faber en Ad Snelderwaard) Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm) Handboek knopen (Des Pawson) De twee scherven (Frank van Rijn) Let op voor vallende kokosnoten (Esther Teunissen) Walking Artist (Hamish Fulton) Handboek knopen (Des Pawson) 100 beroemde reizen (Keith Lye) The GR10 Trail (Paul Lucia) Nordic Walking, materiaal, techniek en training (Geert Hulshof) De Complete Fotogids (Bob Martin ea.) Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot) Rustiek kamperen Spanje en Portugal (Bert Loorbach) De basis (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM) The Mountain Traveller's Handbook (Paul Deegan) Wandelgids Architectuur (Sietske de Vet (red.)) Leven en dood op de Mount Everest (Ronald Naar) Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere) A Walk in the Woods (Bill Bryson) Walking (Paulo Coelho, e.a.) De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning) Wandelboek Ardense natuur (Julien van Remoortere)
|